News Flash:

TRAGEDIE la sanius! O copila de 12 ani a murit dupa ce a intrat cu sania in stalp. Familia a fost de acord sa doneze organele

27 Ianuarie 2017
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
sanius
O fetita de 12 ani din localitatea vasluiana Puiesti a murit dupa ce a intrat cu sania intr-un stalp de electricitate si s-a lovit la cap. Familia a fost de acord cu prelevarea organelor, iar acum mai multe persoane care au primit organele au sansa la o viata mai buna.
Fetita din localitatea vasluiana Puiesti a murit, dupa ce, in urma cu aproape o saptamana, a intrat cu sania intr-un stalp de electricitate. Micuta a ajuns acasa pe propriile picioare, insa starea ei s-a agravat, iar parintii ar fi dus-o la spitalul din Barlad dupa cateva ore.
Medicii din Barlad au decis sa transfere copila la Iasi, la Spitalul de Neurochirurgie, unde insa doctorii nu au putut sa faca altceva decat sa declare moartea cerebrala.
Familia fetitei a fost de acord cu prelevarea organelor, iar in urma cu doua zile o echipa de medici a intrat in sala pentru aceasta interventie.
“A fost cea de-a doua prelevare de organe din acest an, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii si corneea. Este vorba despre un pacient de 12 ani. Un rinichi a fost trimis la Spitalul Parhon unde s-a facut in cursul zilei de joi transplantul, ficatul si celalalt rinichi au fost trimise la Bucuresti, pentru ca noi nu avem deocamdata pe lista de asteptare la transplantul hepatic un pacient atat de mic. Prelevarea s-a facut intr-o echipa complexa, au venit chirurgi si anestezisti de la Spitalul de Copii”, a declarat pentru MEDIAFAX dr. Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iasi.
Rinichiul care a ramas la Iasi a fost transplantat unui barbat de 35 de ani, dependent de dializa de mai bine de un an.
Medicii nefrologi au declarat ca este o situatie mai rara ca o persoana adulta sa primeasca un rinichi de la un donator copil.
"In varianta ideala, aceste transplaturi se fac de la copil la copil, nu a fost niciun copil cu compatibilitate pentru acest donator si atunci s-a mers mai departe pe lista de primitori adulti. Din punct de vedere chirurgical nu este diferita interventia, exista anumite riscuri pentru adult in conditiile in care vorbim de un adult cu o greutate corporala mai mare si o inaltime mai mare. Nu a fost cazul acum si atunci nu cred ca exista niciun risc pentru acest primitor”, a declarat dr. Ionut Nistor, medic nefrolog la Spitalul "C.I.Parhon" Iasi.
Pacientul care a primit la Iasi rinichiul fetitei facea, de un an, trei sedinte de dializa, potrivit medicilor. Acesta fusese diagnosticat cu insuficienta renala in stadiu terminal in Franta, unde lucra, si a trebuit sa se intoarca acasa, la cei trei copii si la sotie.
De la fetita din Vaslui au fost prelevate si corneele. Una dintre ele a fost primita chiar de o fetita de 12 ani, tot din judetul Vaslui. Acesta a fost cel mai tanar pacient caruia i-a facut transplant de cornee vreodata in clinica de oftalmogie a Spitalului Spiridon din Iasi.
Cea de-a doua cornee va reda vederea unui batran de 76 de ani din judetul Iasi.
Anul trecut la Spitalul Parhon din Iasi s-au facut 23 de transplanturi renale, cele mai multe de la un donator aflat in moarte cerebrala. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004924 (s)