News Flash:

TRAGEDIE AVIATICA in Siria! Sunt cel putin 12 morti si zeci de raniti

3 August 2015
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
siria avion
Un avion de lupta sirian s-a prabusit in centrul comercial aglomerat al orasului Ariha, situat in nord-vestul tarii, langa frontiera cu Turcia, si aflat sub controlul rebelilor islamisti, accidentul provocand decesul a cel putin 12 persoane si ranirea altor cateva zeci, transmit Reuters si AFP, citand Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), care a indicat drept cauza a prabusirii o defectiune tehnica.
'Avionul s-a prabusit in timp ce bombarda un cartier din centrul orasului Ariha', din provincia Idleb, cucerita de rebeli pe 28 mai, a indicat Rami Abdel Rahman, directorul OSDH. Potrivit acestuia, 'avionul zbura la joasa altitudine atunci cand a intervenit o defectiune tehnica'. Zeci de persoane au fost ranite, a mai declarat Abdel Rahman.
OSDH, care dispune de o larga retea de surse pe teritoriul Siriei, nu a putut preciza cate dintre victime au murit la sol din cauza prabusirii avionului si cate in loviturile aeriene care au precedat-o. Conform agentiei Xinhua, care citeaza surse locale, numarul mortilor ar fi de cel putin 25. 
Nu exista deocamdata o reactie din partea armatei siriene.
Avioanele militare siriene, principala arma a regimului in razboiului impotriva insurgentilor, au cunoscut mai multe accidente sau au fost doborate de rebeli.La mijlocul lunii ianuarie, cel putin 35 de militari si-au pierdut viata dupa ce un avion militar s-a prabusit accidental in provincia Idleb.
AGERPRES

observatorul sirian drepturile omului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005823 (s)