News Flash:

Traditii de Dragobete

24 Februarie 2015
1748 Vizualizari | 1 Comentarii

In ziua de Dragobete indragostitii trebuie neaparat sa se sarute daca vor sa ramana impreuna cat mai mult timp.

Daca unei fete ii place de un anumit baiat, aceasta trebuie sa face tot ce ii sta in putinta pentru a se intalni cu el in ziua de Dragobete. Potrivit traditiei populare, daca fata nu se intalneste cu baiatul pe care il place, sansele de a fi impreuna cu el sunt nule.

In ziua de Dragobete barbatii nu au voie sa necajeasca femeile si nici sa "starneasca galcevi". Cei care vor face altfel vor avea de a face cu o primavara cu ghinion si un an deloc prielnic.

Pe vremuri, exista obiceiul ca tinerele necasatorite sa stranga zapada ramasa pe alocuri - numita "zapada zanelor" pentru ca se credea ca s-a nascut din surasul zanelor - pentru ca apoi, topind-o, sa o foloseasca pentru descantece de iubire siritualuri de infrumusetare (fetele isi clateau chipul cu aceasta apa pentru a deveni la fel de frumoase si atragatoare ca zanele).

In ziua de Dragobete nimeni nu trebuie sa fie trist sau sa planga, deoarece asa va fi tot anul si va atrage ghinioanele asupra sa. Ba chiar mai mult: fiecare trebuie sa petreaca si sa se veseleasca pentru ca tot anul sa ii mearga bine si sa aiba parte de voie buna.


dragobete indragostitii zapada zanelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006166 (s)