News Flash:

Cum va fi VREMEA in aceasta primavara. Prognoza meteo

22 Februarie 2015
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei, pana in luna mai.
Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
MARTIE
Temperatura aerului va avea, in general, valori apropiate de mediile multianuale in regiunile sud-estice si sudice si sub normalul perioadei in restul teritoriului.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii.

APRILIE
Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in sud-estul tarii si se vor situa sub normalul perioadei in restul regiunilor.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinta de excedent in centrul si nordul tarii.

MAI
Temperatura aerului va fi apropiata de normalul climatologic in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde se vor situa, in general, in apropierea mediilor multianuale.

martie aprilie mai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007007 (s)