News Flash:

Tokyo nu a primit niciun mesaj de la SI, dupa expirarea ultimatumului

23 Ianuarie 2015
1400 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul de la Tokyo a anuntat vineri ca nu a primit niciun mesaj, dupa expirarea ultimatumului, de la gruparea Stat Islamic care a revendicat rapirea a doi cetateni japonezi si a amenintat ca ii va executa daca nu primeste o rascumparare de 200 de milioane de dolari, relateaza AFP. "Nu a fost niciun mesaj" de cand ultimatumul de 72 de ore, lansat marti de SI, a expirat la ora locala 14.50(07.50 ora Romaniei), a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Yoshihide Suga, intr-o intalnire cu presa.


Joi, un islamolog japonez, Ko Nakata, care pretinde ca are legaturi vechi cu membri ai SI, a propus Guvernului sa medieze si le-a cerut, in araba, jihadistilor sa prelungeasca termenul ultimatumului. Totodata, postul public de televiziune NHK a continuat sa comunice joi prin Internet cu un asa-zis "purtator de cuvant al SI", care a anuntat ca un "comunicat urmeaza sa fie facut public in scurt timp".

Primul ostatic, Haruna Yukawa, in varsta de 42 de ani, a fost rapit in Siria de catre militanti islamisti in august, potrivit unei inregistrari video postate pe Internet. Al doilea, Kenji Goto, nascut in 1967, este un jurnalist independent care facea reportaje in Orientul Mijlociu pentru posturi de televiziune nipone. El a intrat la sfarsitul lui octombrie intr-o zona controlata de SI.

tokyo mesaj stat islamic cetateni expirat internet haruna yukawa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005199 (s)