News Flash:

Toate trenurile de calatori circula cu restrictii de viteza si pot avea INTARZIERI de 60 de minute

11 Iunie 2014
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
Toate trenurile de calatori circula de marti dupa-amiaza cu restrictii de viteza, din cauza temperaturilor ridicate si ar putea ajunge la destinatii cu intarzieri intre 30 si 60 de minute, a anuntat compania CFR.
UPDATE 17:12 Toate trenurile de calatori circula cu restrictii de viteza si pot avea intarzieri de 60 de minute
Limitarile de viteza in circulatia trenurilor au fost introduse marti, de la ora 15.00, pe intreaga retea feroviara, din cauza temperaturilor ridicate care se inregistreaza la nivelul solului, arata Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA, intr-un comunicat de presa.
Anterior acestei masuri, trenurile au circulat marti cu restrictii de viteza doar pe sectiile de circulatie de pe raza regionalelor de cale ferata Timisoara, Brasov si Galati, in jumatatea de sud a tarii.
"Viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa pe anumite tronsoane de cale ferata s-a redus, din cauza temperaturilor ridicate inregistrate la nivelul solului, cu 10-50 km/h fata de viteza normala, incepand cu ora 11.30, iar de la ora 15.00, limitarile de viteza s-au introdus pe intrega retea de cale ferata", a precizat sursa citata.
Reprezentantii companiei de transport feroviar au precizat ca prin aplicarea acestei masuri, obligatorie in perioadele caniculare, se vor inregistra intarzieri la destinatie, in medie, de 30-40 de minute, in functie de traseul trenului din graficul de circulatie. Intarzieri mai mari, de peste 50-60 de minute se pot inregistra la trenurile care tranziteaza mai multe judete afectate de temperaturile ridicate.
Potrivit sursei citate, in perioada de canicula, temperaturile inregistrate la nivelul sinei depasesc 45 de grade Celsius.
"Reducerea vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale, este o masura obligatorie pentru siguranta traficului feroviar si, de asemensea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata", se mai arata in comunicatul citat.
Personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina) iar, in timpul zilei, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa se reduce cu 20-50 km/h fata de viteza normala de circulatie, pe durate bine determinate, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta, au precizat reprezentantii companiei CFR.
Potrivit sursei citate, in perioada de canicula, temperaturile inregistrate la nivelul sinei depasesc 45 de grade Celsius, iar personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.). In timpul zilei, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa se reduce cu 20-50 km/h fata de viteza normala de circulatie, pe durate bine determinate, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta.
Pasagerii sunt sfatuiti ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile inregistrate in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1091 (s) | 22 queries | Mysql time :0.023206 (s)