News Flash:

Traian Basescu s-a intalnit cu senatorii americani John McCain, Ron Johnson si Christopher Murphy. S-a discutat despre situatia de securitate din Europa de Est

8 Iunie 2014
984 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu i-a primit, sambata, la Palatul Cotroceni, pe membrii Senatului SUA John McCain, Ron Johnson si Chris Murphy, in cadrul intrevederii discutandu-se despre noua situatie de securitate din Europa de Est. Ministrul de Externe, Titus Corlatean, va avea, duminica, o intrevedere cu cei trei membri ai Senatului SUA, in discutii urmand sa fie abordate dezvoltarile de securitate din imediata vecinatate a Romaniei si din regiunea extinsa a Marii Negre.
Conform unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, "in cadrul intrevederii s-a discutat despre noua situatie de securitate din Europa de Est, iar inaltii oficiali americani au multumit tarii noastre pentru contributia avuta de-a lungul ultimilor ani la succesul misiunilor Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) si l-au asigurat pe presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, de sprijinul Senatului Statelor Unite ale Americii.
Pe site-ul Administratiei Prezidentiale au fost postate fotografii de la intalnire.
Cei trei membri ai Senatului SUA urmeaza sa aiba, duminica, si o intrevedere cu ministrul de Externe, Titus Corlatean.
"Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, va avea, duminica, la sediul MAE, o intrevedere cu o delegatie de senatori americani alcatuita din John McCain (republican, Arizona), Ron Johnson (republican, Wisconsin) si Christopher Murphy (democrat, Connecticut), membri ai Comitetului pentru Relatii Externe din Senatul SUA. Prezenta senatorilor americani la Bucuresti, in cadrul turneului pe care acestia il realizeaza in Europa Centrala si de Sud-Est, reprezinta o materializare a invitatiei adresate senatorului John McCain de ministrul Titus Corlatean, in cadrul intrevederii avute cu acesta cu prilejul vizitei efectuate in SUA (29 – 30 aprilie 2014)", se arata intr-un comunicat transmis sambata de MAE.
Pe agenda de discutii a intalnirii se vor afla evolutiile din cadrul Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite, cu accent asupra cooperarii militare, in domeniul securitatii si al energiei, dezvoltarile de securitate din imediata vecinatate a Romaniei si din regiunea extinsa a Marii Negre si perspectivele de evolutie ale acesteia, in special cu privire la situatia din Ucraina si Republica Moldova, precizeaza sursa citata.
"Turneul in Europa Centrala si de Sud-Est al delegatiei de senatori americani reflecta preocuparile deosebite generate la nivelul Congresului SUA de implicatiile situatiei din Ucraina asupra statelor aliate si partenere din regiune, fiind circumscris angajamentului SUA fata de asigurarea unui sprijin sporit si a securitatii aliatilor est-europeni", se mai arata in comunicat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0920 (s) | 33 queries | Mysql time :0.032491 (s)