News Flash:

Toate femeile trebuie sa stie asta: Plantele care amelioreaza simptomele menopauzei

18 Noiembrie 2015
1941 Vizualizari | 0 Comentarii
planta menopauza
In jurul varstei de 50 de ani, majoritatea femeilor trec printr-o noua etapa a vietii numita menopauza. Atunci se marcheaza sfarsitul ciclului menstrual, adica incetarea producerii de ovule.

Pentru a combate starile nervoase, bufeurile, durerile abdominale, sangerarile abundente, incearca urmatoarele remedii naturiste, propuse de clickpentrufemei.ro.

Ceaiuri pe baza de...

... traista ciobanului

Toarna un pahar de apa clocotita peste o lingura de planta maruntita. Lasa sa se racoreasca putin, apoi bea ceaiul. Acest leac este eficient in tratarea sangerarilor abundente din timpul menopauzei.
... sovarf

In cazul starilor nervoase din perioada menopauzei, incearca tratamentul pe baza de ceai de sovarf, care actioneaza ca un calmant natural. Pune doua cani de apa clocotita peste doua linguri de planta. Lasa la infuzat 30 de minute, apoi bea intreaga zi, in trei reprize, cu 20-40 de minute inainte de mese.

... vasc

In cazul menopauzei precoce si a durerilor abdominale, se recomanda prepararea unui ceai pe baza de vasc. Toarna doua cani de apa clocotita peste o lingura de planta si bea o data pe zi.

... salvie

In general, menopauza se manifesta prin prezenta starilor de slabiciune. Pentru a combate aceste simptome, eficient este ceaiul pe baza de salvie. Se prepara din doua linguri de planta si doua cani cu apa clocotita. Lasa la infuzat 30 de minute si consuma-l pe parcursul unei zile, timp de o luna. Ceaiul de salvie nu trebuie consumat mai mult de trei luni consecutive.

... paducel

Peste trei linguri de flori de paducel toarna trei cani cu apa clocotita. Lasa la infuzat si bea cate o cana, de trei ori pe zi. Mai poti incerca si infuzia din fructe si flori de paducel. Amesteca, in proportii egale, trei linguri de fructe si flori, apoi adauga peste ele trei cani cu apa clocotita. Lasa sa se infuzeze la loc intunecat 2 ore. Se consuma cate o cana, de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
... nuci

Pentru restabilirea echilibrului hormonal, ai nevoie de cojile de la 5 nuci, zdrobeste-le si acopera-le cu o cana cu apa rece. Lasa la infuzat peste noapte, iar dimineata fierbe amestecul 2-3 minute, lasa-l sa se infuzeze 10 minute, apoi bea-l pana la ameliorarea simptomelor neplacute cauzate de menopauza.

Bai terapeutice pe baza de...

... radacina de leustean

Se toarna un l de apa rece peste 30 g de radacina uscata de leustean. Se lasa la infuzat 3 ore, apoi se fierbe 20 de minute. Amestecul se toarna in cada si se face baie inainte de somn. Tratamentul consta in 16-18 bai consecutive.

... talpa gastei

Peste 50 g de radacina de talpa gastei se toarna 1 l de apa clocotita. Se pune la fiert pentru 30 de minute, se strecoara si se toarna in cada. Tratamentul presupune 12-14 bai consecutive.

menopauza ovule traista ciobanului sovarf vasc salvie paducel nuci
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005880 (s)