News Flash:

Beneficiile uluitoare ale catinei asupra organismului tau

16 Noiembrie 2015
2149 Vizualizari | 0 Comentarii
catin
Catina actioneaza in prevenirea gripei. Sucul de catina aduce nutrienti necesari pentru organism pentru ca acesta sa aiba un sistem imunitar bun. Daca vitamina C e in primul rand responsabila pentru intarirea iunitatii, ea nu actioneaza singura. Seleniul si cupru ajuta foarte mult. Se tine o cura timp de trei saptamani.

Catina combate tulburarile digestive
. Pe termen lung, sucul de catina este folosit pentru a preveni ulcerul gastro-duodenal. Cicatrizant si antiseptic, este astringent si limiteaza aciditatea. Este recomandat in caz de diaree, viermi intestinali la copii.

Catina este indicata impotriva anemiei. Daca anemia se datoreaza lipsei de fier, catina, plina de vitamina C, cupru si polifenoli va permite o mai buna absorbtie a fierului de catre organism si amelioreaza situatia. Luati dimineata si la pranz o linguta de suc diluat cu iaurt, timp de 3-6 saptamani, impreuna cu medicatia doctorului.
Catina previne accidentele vasculare. Datorita puterii sale antioxidante, uleiul de catina impiedica depunerea de grasimi e peretii vaselor de sange. Flavonoidele continute in fructe dau o mai mare elasticitate peretilor vasculari, permitandu-le sa se dilate. Sangele circula mai bine prin tesuturi. Studiile au demonstrat ca catina protejeaza celulele musculare ale inimii impotriva stresului oxidativ, mai ales in cazul in care fumati.

Catina protejeaza sistemul nervos central. Datorita vitaminei E, prezent in uleiul extras din fructe, dar si a carotenoidelor, catina protejeaza sistemul nervos. Ea limiteaza oxidarea grasimilor si permite o reparare rapida a membranelor celulare. Participa la prevenirea bolilor cardiovasculare si a bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer.

Datorita acizilor grasi polisaturati, uleiul de catina permite o diminuare a colesterolului LDL. Excedentul de fibre care ramane dupa presarea fructelor poate ajuta la scaderea nivelului colesterolului in sange.

catina impotriva anemiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006499 (s)