News Flash:

Toți elevii din Timișoara revin în bănci, de azi. CJSU a stabilit scenariile pentru toate școlile din județ

19 Mai 2021
607 Vizualizari | 0 Comentarii

Toți elevii din Timișoara și Lugoj se întorc fizic la școală, de miercuri. CJSU Timiș a aprobat scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș, ca urmare a Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Elevii de la 510 școli revin toți în bănci.

Până în acest moment, scenariile de revenire la școală raportate la rata de infectare cu coronavirus se calculau în fiecare zi de vineri, pentru următoarea săptămână. Ca urmare a modificării Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, a fost creat cadrul pentru ca fiecare comitet județean pentru situații de urgență să decidă cum funcționează fiecare școală, în funcție de situația epidemiologică la zi.

„Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, fundamentat pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș, din 18.05.2021, cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, transmit reprezentanții CJSU Timiș.

Scenariile aprobate:

Scenariul 1 (verde) – toți elevii vin la școală, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;

Scenariul 2 (galben) – participă fizic preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și elevii din învățământul special, indiferent de clasă. Elevii din celelalte clase urmează cursurile online. Scenariul este valabil când incidența în localitate este mai mare de 1/1000.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005772 (s)