News Flash:

Timisul va beneficia din nou de o locomotiva cu aburi

5 Martie 2014
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul Feroviar din Jimbolia va avea din nou o locomotivă cu aburi. Deputatul PDL Timiş, Alin Popoviciu, spune că s-a adresat Ministerului Transporturilor, după ce anul trecut locomotiva muzeului a fost transferată la Caransebeş. Acesta  dă asigurări că va fi trimisă una nouă. Parlamentarul critică autoritățile locale timișorene că nu au luat atitudine atunci cand au aflat că mutarea locomotivei a fost solicitată de primarul din Caransebeș, Marcel Vela.
 „V-am spus că mă voi zbate să aduc înapoi ori aceiași locomotivă, ori dacă nu o locomotivă mai bună decat cea care a fost. Această locomotivă care va ajunge la Jimbolia, cel puțin sper că cu schimbarea acestui Guvern să nu am piedici mai mari, este o locomotivă mai bună decat cea care a fost în gară. Este mai veche, tot așa în patrimoniul cultural național și arată mult mai bine decat cea care a fost acolo. Timișul va beneficia din nou, la acest muzeu al feroviarilor din Jimbolia, de o locomotivă mai bună decat cea care a plecat și asta se datorează numai PDL-ului. Nici pe domnul Bojin, nici pe domnul Robu, nici pe alți parlamentari nu i-a interesat acest lucru. Dar pe noi ne interesează”, spune deputatul PDL, Alin Popoviciu.
Muzeul Căilor Ferate din Jimbolia a fost deschis în 2007, de Primăria Jimbolia în colaborare cu Asociaţia Glasul roţilor de tren, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la darea în exploatare a liniei de cale ferată Szeged-Kikinda-Jimbolia-Timişoara. Locomotiva expediată la Caransebeș, construită în Germania, în 1943, era punctul lui de rezistență.
Pentrutimisoara.ro

muzeul feroviar pentrutimisoara ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032551 (s)