News Flash:

Timisoara va avea o Sala Polivalenta NOUA, din toamna

21 Martie 2014
1970 Vizualizari | 0 Comentarii
Din toamna anului 2014, Timişoara va avea două săli de sport: Sala Olimpia şi noua sală polivalentă a Univeristăţii Politehnica, din apropierea Bazei Sportive nr. 2.
Deşi lucrările au întarziat mult după intrarea constructorului în insolvenţă, o firmă subcontractoare trage tare pentru ca sala să fie gata la sfarşitul lunii iunie. Primarul Nicolae Robu dă asigurări că în toamnă, „după ce venim din vacanţă”, se vor organiza evenimente în noua sală. Edilul speră să se poată realiza şi 500 de locuri în plus faţă de cele 2500 prevăzute iniţial.
„Sunt foarte mulţumit de modul în care s-a mobilizat firma care are răspunderea realizării acestui obiectiv. Acum se lucrează pe front larg şi la acoperiş. Acoperişul constă într-un sandwich format din cinci materiale. Pot spune că în ultimele săptămani s-a recuperat din întarzierea în care la un moment dat se ajunsese aici. Lucrarea e aproape în grafic, cu o mică întarziere faţă de planificare. Constructorul încă asumă ca termen de finalizare a lucrării sfarşitul lunii iunie. Eu nu pot aduce garanţii că la sfarşitul lunii iunie va fi gata, dar în toamnă, după ce venim din vacanţă, cu certitudine vom putea să participăm în această sală, care va avea probabil spre 3000 de locuri, la evenimente sportive, cultural-artistice. Sala Olimpia are 1500 de locuri, aici sunt 2500 deja prevăzute şi mai este loc pentru încă circa 500 în partea superioară şi evident că nu vom rata şansa să creştem capacitatea”, a declarat Robu. 
Stadiul lucrărilor
Conform lui Vasile Leordean, reprezentantul firmei subcontractante Rovermania, în momentul de faţă lucrarea este gata în proporţie 50-60%, interior-extrerior. Partea de structură este în proporţie de 70-75% gata, partea de instalaţii este undeva la 30-40% şi partea de exterioare, care se realizează spre final, este undeva la 20-25%. „Realizăm lucrări de construcţii şi instalaţii la Sala Polivalentă. Noi vrem să fie gata în luna iunie. Am intrat de două luni de zile în proiect. In momentul de faţă lucrează în jur de 40 de oameni pe şantier”, a declarat Vasile Leordean. 

 Continuă reabilitarea Sălii Olimpia
Primarul Nicolae Robu mai susţine că Sala Olimpia se va reabilita în continuare. Anul acesta va fi reabilitată instalaţia de climatizare şi vor fi realizate alte lucrări urgente. „Trebuie să punem la punct şi Sala Olimpia pentru că Timişoara are nevoie de ea în continuare şi va fi foarte bine cand vom avea două săli”, explică primarul.
Cat despre noua sală polivalentă, acesta va fi 50% utilizată în interesul Politehnicii, 50% în interesul municipalităţii. „Dar intersele nu sunt divergente, nu vor fi probleme din acest punct de vedere”, dă asigurări Robu. Ziuadevest.ro

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1544 (s) | 33 queries | Mysql time :0.014888 (s)