News Flash:

Simona Halep, cetatean de onoare al judetului Constanta

18 Martie 2014
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul cinci WTA, a primit luni, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa, distincţia fiind ridicată de către tatăl sportivei, întrucât aceasta se află în SUA unde se pregăteşte să participe la turneul de la Miami. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, a declarat, luni, la şedinţa CJ, că titlul de cetăţean de onoare al judeţului nu oferă avantaje materiale, ci este doar o recunoaştere publică a reprezentanţilor judeţului.

"La Consiliul Judeţean Constanţa titlul de cetăţean de onoare nu reprezintă niciun fel de avantaj, nici material, nici pecuniar, nici financiar, ci pur şi simplu este o recunoaştere publică a reprezentanţilor judeţului Constanţa, a meritelor marii sportive Simona Halep care este constănţeancă şi dobrogeancă, asta reprezintă. Şi eu mă bucur că în mandatul meu se întâmplă astfel de evenimente, adică acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa şi sper că locul pe îl are Simona Halep în lume va fi şi mai sus, până la numărul unu", a declarat Constantinescu.

El a susţinut că dacă s-ar fi acordat unele avantaje materiale pentru această distincţie, probabil ar fi fost anchetat de către DNA.

"Dacă existau beneficii, terenuri acordate, eram întrebat de către Poliţia DNA Politică de ce am acordat bani, de ce am acordat pământuri şi eram cercetat ca şi pentru celelalte hotărâri şi proiecte pe care le-am făcut la nivelul judeţului Constanţa. De exemplu acum sunt cercetat pentru înfiinţarea pepinierelor şi a perdelelor forestiere, s-a dispus o comisie care verifică dacă există aceste proiecte forestiere", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

După ce consilierii judeţeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre prin care Simona Halep a devenit cetăţean de onoare al judeţului Constanţa, Nicuşor Constantinescu i-a înmânat tatălui sportive o diplomă şi o plachetă.

Stere Halep a mulţumit în numele fiicei sale pentru această onoare, spunând că această distincţie vine în aceeaşi zi în care Simona Halep a ajuns numărul cinci mondial.

"Mulţumesc domnului Nicuşor Constantinescu, consilierilor pentru acţiunea pe care au desfăşurată şi le mulţumesc în numele fiicei, pentru că este o mare onoare ca astăzi să primească titlul de cetăţean de onoare şi nu în ultimul rând să fie oficial numărul cinci mondial", a spus Stere Halep.

Simona Halep este şi cetăţean de onoare al staţiunii Buşteni, iar în februarie a semnat cu autorităţile locale un contract prin care a primit în folosinţă un teren de 500 de metri pătraţi.

Jucătoarea Simona Halep, semifinalistă săptămâna trecută la Indian Wells, a urcat de pe locul şapte pe locul cinci WTA, cu 4.775 de puncte, aceasta fiind cea mai bună clasare a unei românce în ierarhia WTA. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0787 (s) | 22 queries | Mysql time :0.022836 (s)