News Flash:

Timisoara este noua Capitala a Tineretului din Romania

9 Mai 2016
978 Vizualizari | 0 Comentarii
capitala tineret
Timisoara a devenit, oficial, Capitala Tineretului din Romania! Stafeta a fost predata sambata, de catre Cluj, oras care a detinut titlul de Capitala a Tineretului European. Astfel, pana in luna mai a anului 2017, urbea de pe Bega va gazdui o multime de proiecte dedicate tinerilor. Cetatenii sunt invitati sa vina cu propriile initiative, iar coordonatorii programului spera sa reuseasca sa aiba cel putin cate o activitate pentru fiecare zi.
Arta, cultura, turism, social si nu numai! Acestea sunt domenii care se vor dezvolta, in urmatoarele 12 luni, cu ajutorul tinerilor din orasul de pe Bega. Totul face parte din programul „Check-OuTimisoara – Capitala Tineretului din Romania”. Este pentru prima oara cand un oras din tara detine acest titlu, initiativa fiind pornita de Grupul PONT din Cluj si de Consiliul Tinerilor din Romania.
Ideea a fost transformata in realitate dupa ce Cluj-Napoca a detinut titlul de Capitala Europeana a Tineretului, program in cadrul caruia s-au dezvoltat in jur de 3.000 de actiuni, cu un public de aproximativ 1 milion de persoane. Succesul trebuia dus mai departe, iar Timisoara si-a asumat sa faca acest lucru, fiind primul oras din tara care detine titulatura de Capitala a Tineretului din Romania.
Dupa doua luni de pregatiri, sambata, 7 mai, programul a fost lansat oficial. De acum urmeaza o multime de actiuni, cu si despre tineri, dar care-si propun sa aiba un impact asupra intregului oras. Pe langa cele peste 30 de ONG-uri implicate in program, coordonatorii Timisoara Capitala a Tineretului din Romania spun ca vor sa atraga mai ales persoane neafiliate organizatiilor, care vor avea astfel oportunitatea sa spuna ce le place si ce nu le place la orasul de pe Bega.
„Ne intereseaza ca tinerii sa iasa din spatiile inchise, vom dezvolta un program prin care vom aduce tinerii din cartiere in mediul urban, unde se vor dezvolta activitati. Ne propunem sa facem activitati sportive, avem si activitati de reciclare, voluntariat, arta si multe altele”, a declarat Simona Herczeg, coordonatorul Check-OuTimisoara.
De asemenea, pe langa mobilizarea tinerilor, accentul se pune si pe dialogul cu autoritatile orasului. Astfel, cetatenii vor avea ocazia sa discute cu oficialii Timisoarei. Prima initiativa de acest gen va avea loc pe 17 mai, cand tinerii sunt invitati la o dezbatere cu toti candidatii la functia de primar al orasului de pe Bega.
In ceea ce priveste programul Timisoara Capitala a Tineretului din Romania s-au stabilit actiunile pentru primele doua luni, respectiv mai – iunie. Este vorba despre zeci de evenimente, aproape fiecare zi fiind ocupata de cel putin o actiune. Restul va fi stabilit de timisoreni, scrie tion.ro.
Astfel, in perioada 2 iunie 2016 – 1 mai 2017, tinerii sunt invitati sa vina cu propriile propuneri de proiecte, iar in functie de sugestiile lor se vor dezvolta actiunile pentru lunile urmatoare.
De asemenea, pentru dezvoltarea de proiecte s-a deschis si „biroul” Check-OuTimisoara, de la Casa Tineretului. Aici, doritorii vor avea toate resursele necesare pentru a lucra, beneficiind de sprijinul echipei Timisoara Capitala Tineretului din Romania.

timisoara e cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005985 (s)