La mai bine de jumatate de an de cand s-a vehiculat pentru prima data posibilitatea contruirii unui spital modular permanent la Judetean, Primaria Timisoara vine, in sfarsit, in spijinul unitatii medicale.
Mai exact, pentru a nu pierde banii din proiectul european pentru care spitalul a aplicat si pentru a putea beneficia de noua unitate medicala de 3 milioane de euro, Spitalul Judetean avea nevoie de un teren din partea Primariei Timisoara, pe care sa ridice constructia de tip modular.
Initial, reprezentantii Judeteanului au cerut terenul din fata OncoGen, pentru a construi acolo noua cladire. Insa nu au primit in gestiune respectiva parcela, intrucat Primaria a invocat imposibilitatea schimbarii destinatiei acestui teren.
A fost identificat un alt teren, de 4500 mp, in apropiere de imobilul care adaposteste Sectia de Ortopedie a Judeteanului, iar autoritatile au cedat-o abia in ultimul moment, chiar daca lipsa ei in documente ar fi putut insemna pierderea banilor pentru proiect.
„Proiectul pentru contructia modulara permanenta ATI din cadrul Spitalului Judetean Timisoara a trecut la ultima faza a procesului de evaluare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, urmand ca in perioada urmatoare sa primim un raspuns final in privinta finantarii. Suntem foarte optimisti, pana acum feedback-ul a fost foarte bun din partea ministerului si suntem increzator intr-un raspuns favorabil. De aceea, ne bucuram ca vom primi in administrare terenul adiacent cladirilor Spitalului Judetean, de care este contingent acest raspuns final.
Este un proiect pentru comunitate, care arata ca autoritatile medicale sunt deschise la orice fel de cooperare cu autoritatile locale in interesul comunitatii”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.
Va reamintim, daca proiectul va fi castigat, in vecinatatea Spitalului Judetean din Timisoara urmeaza sa fie construit un spital modular permanent, cu 22 de paturi ATI dotate lal cele mai inalte standarde.
Daca initial spitalul modular ar urma sa deserveasca pacientii in stare grava infectati cu COVID, dupa trecerea pandemiei, aici ar urma sa fie mutate, pe rand, sectiile spitalului, atunci cand se va face renovarea completa a acestuia, iar ulterior, spitalul modular s-ar putea transforma intr-o noua sectie a Judeteanului.
Noul spital modular este pravazut cu 22 de paturi, toate dotate la standard ATI, cu un minilaborator de analize, vestiare pentru medici, camera de garda, dar si toate spatiile si circuitele auxiliare ca pentru orice sectie – spatii de stocare instrumente si materiale sanitare, spatii pentru depozitarea rufelor curate si murdare, toalete pentru personal si pacienti. De asemenea, va avea toate instalatiile unei sectii moderne, la nivelul unei specificatii pentru o sectie de mari arsi, adica va avea presiune negativa si va fi complet acoperit in ceea ce priveste izolatia termica, instalatia electrica si autorizatia de incendiu.
Costul lucrarilor se ridica la aproximativ 3 milioane de euro.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004909 (s)
Comentarii (2)