News Flash:

Texasul, lovit de uraganul Harvey

27 August 2017
908 Vizualizari | 0 Comentarii
texas lovit de uragan
Statele Unite se confrunta cu cel mai puternic uragan din ultimul deceniu. Cel putin zece oameni au fost raniti din cauza furtunii care a lovit aseara Texasul. Presedintele american, Donald Trump, a anuntat ca in acest stat a fost decretata stare de calamitate naturala. 


In Texas, mai multe orase care sunt sub pericol sporit de inundatii au fost evacuate. In Portland, peste 17 mii de locuitori au fugit din calea stihiei.


Sute de oameni s-au refugiat in adaposturile pregatite de autoritati:


"Am venit aici din San Antonio si acum nu imi mai este frica. Imi era teama azi dimineata si din aceasta cauza mi-am impachetat lucrurile si am plecat".


"Nu imi era frica, dar am venit aici din cauza copiilor. Ne-am gandit ca daca se produc inundatii ar fi bine sa fim in siguranta. Nu e cazul sa riscam".


Presa americana scrie ca trei nave la bordul carora se afla 15 mii de oameni si se indreptau spre Texas, au fost redirectionate catre alte state din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Sub amenintare de inundatii este si orasul New Orleans din statul Louisiana.


"Nimeni nu se simte in siguranta atunci cand este vorba despre un uragan monstruos in Golful Mexic. Oamenii stiu asta. Trebuie sa fim vigilenti, sa nu dormim si sa fim pregatiti, deoarece situatia se poate inrautati in orice moment", a declarat  primarul orasului New Orleans, Mitch Landrieu.


Specialistii i-au atribuit uraganului "Harvey" gradul trei din cinci. Stihia se va indeparta de SUA peste cateva zile. In 2005, furtuna Katrina a distrus aproape in totalitate orasul New Orleans.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007658 (s)