News Flash:

Cantaretul francez Charles Aznavour a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame

25 August 2017
932 Vizualizari | 0 Comentarii
Charles Aznavour
Cantaretul francez Charles Aznavour a primit joi o stea pe Hollywood Walk of Fame, la varsta de 93 de ani, dupa mai bine de sapte decenii de cariera.
Nascut la Paris, in 1924, intr-o familie armeana, Shahnour Varinag Aznavourian este unul dintre cei mai populari artisti francezi. A vandut discuri in peste 100 de milioane de copii, in 80 de tari, potrivit Reuters. 
La ceremonia de joi, artistul a spus, cu rezerve, ca este fericit. ”Cuvantul pe care il pot spune este fericit, insa cu emotie, desigur, pentru ca sunt departe de tara mea, de felul meu de a trai, de felul in care sunt primit de oameni”.
Charles Aznavour a concertat, in aprilie 2016, la Sala Palatului din Bucuresti, in cadrul turneului ”One Night Only” despre care artistul spune ca este ultimul din cariera. Interpretul, care a vizitat in mai multe randuri tara noastra, a afirmat: ”Cat voi putea sa scriu, imi va face placere sa revin in fata prietenilor mei, spectatorii”.
Shahnhour Varinag Aznavourian si-a inceput cariera artistica la varsta de 9 ani, cochetand cu actoria. In adolescenta a ales sa devina cantaret, iar in 1946 a fost descoperit de Edith Piaf, pe care a acompaniat-o in turneele ei din Franta si Statele Unite.
Cu zeci de premii la palmares, Charles Aznavour a colaborat de-a lungul timpului, printre altii, cu Fred Astaire, Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida si Serge Gainsbourg.
Aznavour este cunoscut si pentru eforturile sale depuse in scop caritabil, in Armenia, mai ales dupa cutremurul din 1988, care a ucis zeci de mii de oameni. A primit cetatenia armeana in 2008 si a fost numit, in 2009, ambasador al acestei tari in Elvetia, pozitie pe care inca o detine.

charles aznavour
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006557 (s)