News Flash:

Terapie inedita pentru eczeme

21 Aprilie 2018
1614 Vizualizari | 0 Comentarii
eczeme mare

Eczemele cutanate sunt o problema dermatologica foarte raspandita astazi. Eczemele afecteaza în prezent între 10% si 20% dintre sugarii, si cca. 3% dintre copiii si adultii din Romania. Eruptiile eczematoase provoaca foarte multa iritatie si afecteaza mai ales pielea capului si pielea de pe fata. 

La adulti, leziunile eczematoase sunt de regula diagnosticate ca dermatita atopica, o afectiune dermatologica grava. Aceasta forma de dermatita afecteaza mai ales pielea de pe maini si picioare, iar cauzele aparitiei bolii nu se cunosc cu exactitate.

De cele mai multe ori, dermatita atopica apare la pacientii cu antecedente de astm si reactii alergice, dar poate fi declansata si de anumiti factori iritanti. Printre acestia se numara frecarea mecanica a pielii, reactiile la detergenti, expunerea la temperaturi mari sau foarte scazute, problemele respiratorii si stresul.

Sapunarita - remediul minune pentru eczeme, psoriazis, bronsite

Desi este foarte important sa gasesti un tratament potrivit pe termen lung, prioritatea trebuie sa fie remediile simptomatice pe termen scurt! Oferta de creme topice farmaceutice pentru tratamentul eczemelor este foarte diversificata, doar ca majoritatea acestor produse atrag si efecte adverse moderate sau severe.
Tratamentele farmaceutice tipice pentru eczeme sunt:

1. Hidrocortizon 1%
Hidrocortizonul este pre
scris în tratamentul mai multor boli de piele pentru calmarea iritatiei, pruritului si edemelor. Desi sunt rare, efectele adverse includ eruptii acneice, iritatie si senzatie de arsura.

2. Tratament cu gudron
Tratamentele cu gudron încurajeaza descuamarea celulelor moarte ale pielii si inhiba înmultirea celulelor epiteliale bolnave. Cele mai frecvente efecte adverse sunt iritatia si patarea pielii.

3. Fototerapie
Lumina ultravioleta suprima celulele bolnave ale pielii, dar aceasta procedura poate irita si deteriora pielea, în cazuri extreme cauzand chiar cancere cutanate.

4. Imunomodulatori topici (IMT)
Elidel, Protopic si alte produse similare pe baza de reteta medicala modifica raspunsul imunitar al corpului la inflamatia cutanata. Imunomodulatorii sunt eficienti, dar trebuie folositi doar pe perioade scurte de timp, întrucat expunerea repetata la chimicalele pe care le contin a fost asociata cu aparitia cancerului de piele.

Terapia prin comprese umede
Terapia prin comprese umede este o forma de tratament alternativ care calmeaza iritatia pielii cu apa si agenti emolienti. Potrivit studiilor, reduce simptomele cu pana la 71% chiar si la copii.

Trateaza eczeme si paraziti ai pielii cu steregoaia

Instructiuni:
- Înmoaie cateva fese sterile în apa calda
- Fa o baie calda timp de cateva minute
- Usuca pielea prin tamponarea usoara cu un prosop
- Aplica lotiune sau crema hidratanta
- Stoarce fesele (compresele) de apa si înfasoara-le în jurul zonelor afectate
- Acopera compresele umede cu o alta fasa uscata si mentine-le în contact cu pielea cel putin doua ore
- Scoate compresele si aplica înca un strat de crema sau lotiune hidratanta
Vezi si cum sa-ti hranesti pielea în functie de luna în care te-ai nascut!

Creme dermatologice naturiste
- Crema dermatologica cu miere de manuka
Mierea de manuka este recunoscuta pentru proprietatile ei vindecatoare, si are un efect foarte bland asupra pielii.

- Balsam de untura naturala
Untura, sau grasimea animala, este ideala pentru persoanele cu sensibilitati alergice.

- Ulei de calendula
Uleiul de calendula contine numeroase vitamine, grasimi esentiale, enzime naturale si antioxidanti, se absoarbe foarte repede în piele si are un efect calmant de durata.


sapunarita 3 fototerapie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006417 (s)