News Flash:

Telecabina care face legatura intre Balea Cascada si Balea Lac este oprita pe durata cercetarilor

29 Mai 2017
872 Vizualizari | 0 Comentarii
telecabina balea
Telecabina care face legatura intre Balea Cascada si Balea Lac nu circula, luni, operatorii acesteia anuntand ca va fi oprita pe toata durata cercetarilor. Reprezentantii telecabinei invoca o defectiune la sistemul electric.
Managerul firmei care opereaza telecabina de la Balea, Leo Klingeis, a declarat, luni, pentru News.ro, ca telecabina nu circula si va ramane oprita pe durata cercetarilor.
”Deocamdata telecabina este oprita si va fi oprita in continuare, cel putin o perioada, pana cand se stabileste ce s-a intamplat. Nu pot sa va spun nimic deocamdata despre ce s-a intamplat, cert este ca nu a reactionat electric sistemul”, a spus Leo Klingeis.
Potrivit acestuia, cauza exacta a producerii accidentului va fi stabilita de catre reprezentantii ISCIR, insa anchetele acestora sunt, de obicei, de durata.
La randul lor, reprezentantii Spitalului Judetean Sibiu au anuntat ca femeia din Norvegia, pentru care medicii au stabilit ca necesita internare, a fost externata la cerere.
”Pacienta din Norvegia a solicitat sa fie externata si a plecat pe propria semnatura, intrucat a invocat ca trebuie sa plece din tara”, a declarat Decebal Todariti, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu.
El a mai spus ca un barbat din Sibiu, ranit in accidentul de duminica, este in continuare internat pentru fractura de rotula, iar medicii vor decide in curzul zilei de luni daca are sau nu nevoie de interventie chirurgicala.
La randul lor, reprezentantii Spitalului de Pediatrie Sibiu au precizat ca baiatul de 4 ani care a fost ranit in accidentul de telecabina are o plaga a piramidei nazale, fiind internat pe Sectia ORL, starea sa fiind stabila, fara a ridica probleme deosebite.
Accidentul de duminica este cercetat de catre reprezentantii OPC, ISCIR, ITM si IPJ, iar prefectul judetului Sibiu, Lucian Radu, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a dispus ca aceste institutii sa comunice rezultatele anchetelor in momentul in care le vor avea.
Telecabinele de la Balea au mai fost implicate in accidente, dar niciodata nu s-a intamplat sa fie raniti atatia turisti. De obicei, accidentele au vizat mai mult angajatii telecabinei care au fost raniti sau chiar au murit, in urma unor probleme aparute pe durata functionarii instalatiei.
Politistii sibieni au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa in cazul accidentelor produse duminica la telecabina de la Balea si in urma carora au fost ranite sase persoane, intre care un copil.
Cinci persoane, intre care doua turiste din Norvegia si Ungaria, au ajuns la Spitalul Judetean Sibiu in urma accidentului in care au fost implicate doua telecabine de la Balea, iar doua dintre acestea raman internate, in timp ce un copil de 4 ani ranit si el in accident a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Potrivit reprezentantilor ISU Sibiu, fratelui copilului ranit in accident, in varsta de 8 ani, i s-a facut rau in ambulanta pe drumul de la Balea catre Sibiu si a primit si el ingrijirile medicilor de la Spitalul de Pediatrie Sibiu. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004589 (s)