News Flash:

Tariceanu: Basescu nu e invitat la aniversarea Senatului, dar sunt invitati Iliescu si Constantinescu

16 Iunie 2014
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca nu s-a schimbat nimic in privinta faptului ca presedintele Traian Basescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului, aratand ca, in schimb, vor fi invitati cei doi fosti presedinti ai Romaniei si reprezentantul familiei Regale.
“Biroul Permanent al Senatului m-a mandatat sa fiu eu cel care strabileste asupra componentei listei persoanelor invitate si decizia pe care am anuntat-o cu o saptamana in urma in acest fel a ramas in continuare valabila. Deci, nu s-a schimbat nimic”, a afirmat Tariceanu, intrebat in legatura cu decizia de a nu-l invita pe presedintele Traian Basescu la aniversarea Senatului.
El a aratat ca la aceasta sedinta solemna a Senatului vor fi invitati cei doi fosti presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, reprezentantul familiei regale - principesa Margareta, fostii presedinti ai Senatului de dupa 1990, reprezentantii altor institutii precum Curtea Constitutionala, presedintele Academiei Romane, Biserica Ortodoxa Romana, premierul si membrii Guvernului.
Tariceanu a mai aratat ca sedinta va fi condusa de el, in calitate de presedinte al Senatului.
Sedinta aniversara a Senatului va avea loc marti, iar miercuri va avea loc un concert la Ateneul Roman.
Conducerea Senatului a hotarat, luni, ca decizia privind invitarea presedintelui Traian Basescu la aniversarea Senatului revine exclusiv presedintelui acestui for legislativ, Calin Popescu Tariceanu, care, de altfel, a reiterat decizia sa de a nu-l invita pe seful statului.
Anuntul a fost facut, la finalul sedintei Biroului Permanent de luni, de vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD)
”Grupul parlamentar PDL a transmis o scrisoare Biroului Permanent in legatura cu invitarea presedintelui Traian Basescu la aceasta sesiune solemna. La discutiile care au avut loc pe marginea acestei scrisori, a raspuns domnul presedinte Tariceanu, argumentand motivele pentru care domnia sa nu a facut aceasta invitatie. Solicitarea grupului PDL s-a supus la vot si s-a aprobat cu sase voturi «pentru» si doua voturi «impotriva» ca in aceasta problema decizia sa apartina exclusiv presedintelui Senatului, care, de altfel, a si semnat toate invitatiile care au fost inaintate pana acum pentru participantii la aceasta sesiune solemna”, a spus el.
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca nu l-a invitat pe presedintele Traian Basescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, tinand cont ca seful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.
Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul sa decida daca seful statului poate participa la sedinta de aniversare a Senatului, insa cererea acestuia nu a fost supusa votului, iar sedinta de plen a fost suspendata.
Ulterior, Dumitru Oprea a anuntat ca democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru discutarea neinvitarii presedintelui Basescu la aniversarea Senatului.
Incercarea de convocare miercuri a unei sedinte a Biroului Permanent pentru a discuta problema neinvitarii presedintelui Traian Basescu la aniversarea Senatului a esuat, in conditiile in care ora reuniunii a fost incerta, iar Tariceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca si majoritatea membrilor BP. Mediafax.ro

traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0936 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031973 (s)