News Flash:

Care este cheia mentinerii lui Victor Ponta in functia de prim-ministru

15 Iunie 2014
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
Racolarea parlamentarilor din partidul lui Dan Diaconescu a reprezentat cheia mentinerii premierului Victor Ponta la guvernare, dupa ce liberalii au rupt USL si au plecat de la Palatul Victoria. Daca in 2012, partidul lui Diaconescu avea 68 de parlamentari, in prezent, grupul de la Senat s-a desfiintat, iar in Camera Deputatilor, grupul mai este reprezentat de 18 membri.
Cheia mentinerii premierului Victor Ponta la Palatul Victoria, dupa ruperea USL, a constituit-o strategia pregatita din timp de PSD, prin care oamenii lui Dan Diaconescu au fost atrasi la guvernare inca din timpul aliantei cu liberalii.
In cazul in care, in perioada decembrie 2012 – februarie 2014, nu ar fi existat din partea partidelor aflate la putere (PSD, UNPR, PC) o puternica politica de racolare a parlamentarilor PPDD, guvernul Ponta 3 ar fi avut mai multe probleme in a obtine votul de investitura, chiar daca UDMR a fost cooptat la guvernare. In aceasta saptamana, s-a vorbit de o intrare a PPDD la guvernare, dar, oficial, UDMR s-a opus unei astfel de miscari. Cu toate acestea, oamenii lui Dan Diaconescu sunt cei care au asigurat stabilitatea guvernamentala, ei fiind deja la putere, chiar daca PPDD inca negociaza aceasta trecere in majoritate. In teritoriu, lucrurile merg mai greu, deoarece consilierii care trec de la un partid la altul isi pierd mandatul.
PPDD negociaza intrarea la guvernare, dar oamenii lui Dan Diaconescu sunt cei care l-au mentinut pe Victor Ponta in functia de premier dupa ruperea USL. O dovedeste aritmetica parlamentara, prin care se poate constata ca daca se pastra configuratia rezultata in urma alegerilor din 9 decembrie 2012, guvernul Ponta 3 ar fi avut dificultati majore in a primi votul de investitura in Parlament, fara sa primeasca o mana de ajutor din partea unor traseisti politici.
In timpul campaniei electorale, premierul Ponta infiera traseismul politic si afirma ca toti cei care trec de la un partid la altul ar trebui sa-si piarda mandatul. El critica astfel modul in care guvernele Boc s-au mentinut la putere cu ajutorul traseistilor politici.
Dupa venirea USL la guvernare, Victor Ponta s-a folosit de  traseistii politici pentru a asigura stabilitatea guvernamentala si pentru a-si mentine functia de la Palatul Victoria. Gandul.info

palatul victoria
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0810 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031030 (s)