News Flash:

Suspectii in cazul camionului mortii cu 71 de cadavre, ARESTATI!

30 August 2015
1092 Vizualizari | 0 Comentarii
imigraNTI MORTI
Cei patru suspecti retinuti in Ungaria in cazul celor 71 de imigranti gasiti morti, joi, intr-un camion abandonat pe marginea unei autostrazi din Austria, au comparut sambata in fata unui tribunal ungar, fiind arestati preventiv pentru 30 de zile, relateaza BBC News Online.
Cei trei bulgari si un afgan vor ramane in arest preventiv pana la 29 septembrie, iar Austria ar urma sa ceara extradarea lor.
Ei au fost adusi de un convoi al politiei, cu catuse la maini, la tribunalul din orasul Kecskemet, situat in centrul Ungariei. Cei patru au fost acuzati de trafic de persoane in forma agravata.
Dupa audiere, la care publicul nu a avut acces, judecatorul Ferenc Bicskei a declarat presei ca "perioada detentiei preventive pentru cei patru suspecti a fost extinsa pana la 29 septembrie".
El a adaugat ca suspectii au contestat decizia tribunalului, afirmand ca nu au comis nicio infractiune.
Insa potrivit judecatorului, suspectii sunt acuzati de trafic de persoane ca activitate infractionala organizata, prin constrangere, in scopul obtinerii de castiguri financiare, relateaza MTI.
Purtatorul de cuvant al tribunalului, Szabolcs Sarkozy, a mentionat ca suspectii sunt un afgan de 27 de ani si trei bulgari de 29, 30 si 50 de ani. Dintre cei patru suspecti, numai unul avea permis de rezidenta in Ungaria. Ei au fost retinuti in apropirea frontierei cu Serbia joi, dupa descoperirea camionului cu cadavre, a adaugat el.
Infractorii gasiti vinovati de trafic de persoane risca sa primeasca intre doi si opt ani de inchisoare, dar daca fapta este o activitate infractionala organizata, sentinta este intre doi si 16 ani de inchisoare, a precizat acesta.
Purtatorul de cuvant al procurorului din judetul Bacs-Kiskun a declarat anterior, sambata, ca suspectii sunt implicati in transportul imigrantilor din Ungaria pana in Austria.
Imigrantii au intrat ilegal in Ungaria din Serbia si au fost transportati de la Kecskemet pana in Austria, a adaugat Gabor Schmidt.
Parchetul a argumentat ca arestul preventiv este necesar deoarece suspectii au conexiuni externe si exista riscul de a fugi.
Camionul in care se aflau cadavrele in descompunere ale celor 71 de imigranti a fost gasit joi abandonat pe marginea unei autostrazi din Austria, in apropierea frontierei cu Ungaria.
Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de barbati, opt femei si patru copii, intre care o fetita in varsta de unul sau doi ani si trei baieti de 8, 9 si 10 ani.
Fortele de ordine au precizat ca momentul si cauza exacta a decesului nu au fost inca stabilite, dar cel mai probabil refugiatii au murit asfixiati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007176 (s)