News Flash:

Subiectul extrem de simplu de la simularea la romana pe care mii de elevi l-au gresit

16 Martie 2017
1094 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca
O intrebare extrem de simpla de la simularea examenului de Evaluare nationala la limba romana i-a pus in incurcatura pe elevi. Mii dintre acestia au semnat o petitie dupa ce au gresit raspunsul, conform baremului, si au pierdut punctele alocate cerintei respective.
La unul dintre subpuncte, elevilor de clasa a VIII-a li s-a cerut sa spuna cine este organizatorul expozitiei, asa cum reiese din urmatorul paragraf: ''Sute de figurine de sah create in zeci de tari de pe glob pot fi vazute intr-o expozitie inedita deschisa la Muzeul de Istorie a Transilvaniei. Expozitia aduce in atentia publicului 88 de jocuri de sah, piese care fac parte din colectia particulara Emil Sitaru'', potrivit Gandul.
Foarte multi dintre elevi au raspuns ''Emil Sitaru'', desi raspunsul corect este ''Muzeul de Istorie a Transilvaniei''.
Cei care au lansat petitia se leaga de formularea cerintei respective, care suna cam asa: ''Precizeaza (...) organizatorul expozitiei pieselor de sah''.
Elevii nemultumiti doresc ca ambele variante de raspuns sa fie considerate corecte, deoarece, spun ei, cerinta nu vrea sa afle unde avea loc expozitia, ci care este organizatorul. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004626 (s)