News Flash:

Studentii vor avea zile libere vineri si luni, pentru a putea vota in localitatea de domiciliu

11 Noiembrie 2014
925 Vizualizari | 0 Comentarii
Studentii vor avea zi libera vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie, in baza unei hotarari aprobate, marti, de Guvern, astfel incat cei care doresc sa voteze in al doilea tur al alegerilor prezidentiale in localitatea de domiciliu sa nu fie opriti de cursurile universitare.
"Astazi, adoptam hotararea de guvern propusa de Ministerul Educatiei, un lucru care se mai folosea, de altfel, la cam toate alegerile, si generale, si locale. Ziua de luni pentru studenti este libera, cei care vor sa ramana in centrul universitar raman, dar cei care vor sa mearga acasa sa poata sa voteze. Si vineri, si luni, in asa fel incat, daca merg acasa, voteaza acasa, daca raman aici, in centrele universitare, sa ne organizam bine si sa nu fie niciun fel de coada sau aglomeratie", a declarat premierul Victor Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, in fata presei.
Ministerul Educatiei Nationale (MEC) a anuntat, luni, ca propune suspendarea cursurilor din universitati in zilele de 14 si 17 noiembrie, astfel incat studentii sa poata merge sa voteze in localitatile in care au domiciliul.
Propunerea MEN, sub forma unui proiect de hotarare de guvern, va fi discutata in sedinta de guvern de marti.
Proiectul de HG prevede suspendarea cursurilor din institutiile de invatamant superior pentru zilele de vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie.
"Decizia MEN vine in sprijinul facilitarii exercitarii dreptului la vot pentru studenti si personalul din universitati, care au domiciliul in alt loc decat acela unde isi desfasoara activitatea academica. MEN precizeaza ca institutiile de invatamant superior sunt cele care, in baza autonomiei universitare, hotarasc zilele cand se vor recupera cursurile suspendate", se arata in comunicatul transmis de minister.
Turul II al alegerilor prezidentiale are loc duminica, 16 noiembrie.
La turul I, mai multi studenti din provincie care invata in Capitala au reclamat aglomeratia de la o sectie de votare aflata in vecinatatea campusului Regie. Potrivit legii, ei pot vota la orice sectie, pe listele suplimentare. Mediafax.ro

guvern victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012807 (s)