News Flash:

Statistica alarmanta: In Romania, 69% dintre copii au fost martori ai hartuirii in mediul on-line

9 Martie 2018
919 Vizualizari | 0 Comentarii
violata

In Romania, un procent de 69% dintre copii au fost martori ai hartuirii in mediul on-line, arata cele mai noi date privind cyberbullying-ul, procesate de Organizatia Salvati Copiii, care a lansat, vineri, o extensie impotriva hartuirii pe internet a copiilor.
Extensia, care poate fi gasita la www.oradenet.ro/extensie, se instaleaza cu usurinta, scopul ei fiind de a detecta cuvintele agresive sau injurioase de pe orice website accesat cu ajutorul browserului web Google Chrome, inclusiv chat-urile asociate retelelor sociale, si de a suprascrie cuvintele negative cu mesaje educative, de respect si toleranta.

In Romania un procent de 69% dintre copii au fost martori ai hartuirii in mediul on-line, arata cele mai noi date privind cyberbullying-ul, procesate de Organizatia Salvati Copiii intr-un studiu din anul 2016, informeaza organizatia neguvernamentala intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

De asemenea, un alt studiu privind utilizarea Internetului, desfasurat in 2015, indica faptul ca 41% dintre parinti mentioneaza expunerea la imagini si cuvinte violente ca numarandu-se printre riscurile intampinate in ultimul an de copiii lor pe internet.
„Lansam aceasta extensie pentru a le oferi parintilor o unealta cu ajutorul careia sa ii protejeze pe copii de continutul negativ care se gaseste pe multe dintre website-urile, retelele sociale sau grupurile de discutii online. Ea se adreseaza cu precadere parintilor ai caror copii au varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani si reprezinta o solutie tehnica ce permite navigarea celor mici fara riscul de a vedea sau a li se adresa cuvinte urate. Prin aceasta solutie, dorim totodata sa incurajam parintii sa initieze discutii cu cei mici privind ceea ce intampina online”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

O caracteristica importanta a extensiei #FaraUraPeNet este aceea ca in momentul in care copiii vor intalni cuvinte sau expresii suprascrise, ei vor fi redirectionati catre website-ul oradenet.ro unde, intr-o pagina dedicata combaterii cyberbullyingului, vor afla informatii importante despre cum pot reactiona si combate efectele nocive ale acestui fenomen. Printre acestea se numara: precautia cu privire la oferirea de poze si date personale; evitarea raspunurilor oferite agresorilor, care vor fi percepute ca o incurajare de a continua bullying-ul; anuntarea parintilor sau profesorilor, in cazul in care agresiunile se petrec in scoala.

„Adeseori, comportamentele de tip bullying sunt considerate de numerosi adulti, parinti si cadre didactice, ca strategii de adaptare firesti pe care copiii le folosesc in mod natural si pentru care nu este necesara interventia adultilor. In realitate, cei mici au nevoie de sprijin pentru depasirea situatiilor de acest gen. In copilaria timpurie, cand copiii invata sa citeasca si sa scrie, ei se pot lovi de cuvinte urate si nu vor sti cum sa reactioneze. Dincolo de latura tehnica, instrumentul pe care proiectul Ora de Net il pune la dispozitia parintilor are scopul de a genera un pretext pentru abordarea unor teme conexe, precum relationarea cu ceilalti sau informatiile disponibile pe Internet”, a explicat Diana Stanculeanu, psiholog in cadrul Organizatiei Salvati Copiii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007087 (s)