News Flash:

Statele Unite trimit echipe de salvare in Nepal si deblocheaza un milion de dolari

26 Aprilie 2015
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
nepal3
Statele Unite au anuntat sambata ca trimit echipe de salvare si deblocheaza un milion de dolari pentru a ajuta Nepalul lovit de un puternic cutremur.
Agentia americana de dezvoltare internationala USAID "se pregateste sa trimita o echipa de salvare si asistenta", a declarat secretarul de stat John Kerry intr-un comunicat, precizand ca un ajutor "initial de un milion de dolari destinat asistentei umanitare" va fi de asemenea deblocat.
Aceasta suma va servi la "satisfacerea nevoilor celor mai urgente", a declarat la randul sau Jeremy Konyndyk, director al Biroului pentru asistenta in strainatate in caz de dezastru (OFDA), care face parte din USAID.
In plus, o echipa de pompieri din comitatul Fairfax, o suburbie a Washingtonului, specializata in cautarea victimelor ingropate sub daramaturi, "a fost activata", a anuntat USAID pe Twitter, citata de AFP.
Potrivit unui responsabil al Casei Albe, presedintele Barack Obama este informat asupra evolutiilor din Nepal, unde, potrivit politiei, peste 1.000 de persoane au murit in cutremurul cu o magnitudine de 7,8.
Zeci de persoane ar fi murit de asemenea in India si China.
Bernadette Meehan, purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate al Casei Albe, a prezentat victimelor si rudelor lor "cele mai sincere condoleante ale poporului american". Si Washingtonul "este gata sa sprijine guvernul si poporul Nepalului si pe cele din regiune".
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006024 (s)