News Flash:

Statele Unite trimit avioane F-22 in Europa

25 August 2015
1182 Vizualizari | 0 Comentarii
F15
Statele Unite urmeaza sa trimita "foarte curand" avioane de vanatoare de tip F-22 in Europa, in cadrul unui efort mai larg de sustinere a membrilor est-europeni ai NATO ingrijorati de interventia Rusiei in Ucraina, a anuntat luni Deborah James, secretarul Fortelor Aeriene, relateaza Reuters online.
James nu a oferit detalii despre numarul exact de avioane, data sau locul in in care vor fi trimise, dar a subliniat ca aceasta mobilizare urmeaza indemnul secretarului Apararii Ash Carter la o abordare mai echilibrata fata de Rusia.
Aceasta prima mobilizare in Europa a avioanelor de vanatoare de tip F-22 produse de Lockheed Martin Corp, in afara show-urilor aeriene, este perceputa ca o masura care raspunde ingrijorarilor tot mai mari in randul aliatilor NATO fata de agresiunea militara rusa.
Fortele Aeriene folosesc avioane de vanatoare de tip F-22 invizibile pe radar in unele atacuri impotriva gruparii Statul Islamic, acestea fiind de altfel si primele misiuni de lupta ale acetor aeronave.
"Activitatea militara a Rusiei in Ucraina continua sa ne provoace ingrijorari mari atat noua, cat si aliatilor nostri", a declarat James luni intr-o conferinta de presa la Pentagon. "In opinia US Air Force, o mobilizare a F-22 reprezinta, cu siguranta, un atu", a subliniat ea. mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004740 (s)