Statele membre ale ONU au aprobat primul tratat internațional destinat combaterii criminalității cibernetice, un text care a fost imediat criticat de activiștii pentru drepturile omului și de principalele industrii tehnologice. Aceste grupuri au avertizat că tratatul ar putea deveni un instrument de supraveghere globală, conform agenției AFP.
După trei ani de negocieri și o sesiune finală de două săptămâni la New York, Convenția ONU împotriva criminalității informatice a fost aprobată prin consens. Urmează acum să fie prezentată Adunării Generale pentru adoptare oficială.
„Consider că documentele au fost adoptate. Vă mulţumesc foarte mult, bravo tuturor”, a afirmat în aplauze Faouzia Boumaiza Mebarki, preşedinta comitetului interguvernamental înfiinţat în 2019 pentru redactarea tratatului, la propunerea Rusiei.
Noul tratat, care va intra în vigoare după ce va fi ratificat de 40 de țări, își propune să combată mai eficient criminalitatea cibernetică și să întărească cooperarea internațională în acest domeniu, concentrându-se în mod special asupra combaterii pornografiei infantile și spălării banilor.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005120 (s)
Comentarii (0)