News Flash:

Starea lui Gabriel Cotabita s-a ameliorat usor

11 Iunie 2015
1497 Vizualizari | 0 Comentarii
cotabita2
Starea lui Gabriel Cotabita este usor ameliorata, au anuntat, joi, reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti, precizand ca nu mai este alimentat prin tub, artistul beneficiind de sedinte de fizio-kinetoterapie si asistenta psihologica.
"Pacientul prezinta o suferinta cerebrala postanoxica, cu dezorientare temporospatiala si perioade de agitatie psihomotorie. Este stabil din punct de vedere respirator si hemodinamic, starea generala fiind usor ameliorata", au anuntat, joi, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca, unde Gabriel Cotabita este internat de peste o luna.
In plus, Cotabita este alimentat pe cale orala si este mobilizat zilnic, beneficiind de sedinte de fizio-kinetoterapie si asistenta psihologica. Cantaretul este asezat zilnic la marginea patului si chiar a facut, sustinut, cativa pasi. Este hranit cu alimente moi, dieta zilnica fiind realizata in functie de recomandarile nutritionistilor.
Conform sursei citate, o echipa multidisciplinara reevalueaza in fiecare zi starea lui Gabriel Cotabita.
Cantaretul Gabriel Cotabita a fost gasit, in 8 mai, in stop cardio-respirator, in stare de inconstienta, intr-o sala de fitness de la un hotel din Capitala. Cotabita era singur in sala cand i s-a facut rau, el fiind gasit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numarul de urgenta 112. Cotabita a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.
Investigatiile complexe indicau, in 11 mai, drept cea mai probabila cauza a stopului cardio-respirator suferit de Cotabita o tulburare severa de ritm cardiac, produsa in contextul unor afectiuni cardio-vasculare preexistente.
Un examen RMN efectual in 12 mai a pus in evidenta prezenta unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severa de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scazut debitul sanguin cerebral si implicit oxigenarea creierului a fost precara. De aceea se vorbeste despre "leziuni cerebrale greu cuantificabile, in acest moment", spuneau surse medicale.
In 19 mai, Gabriel Cotabita a fost supus traheostomiei, interventie care ii va proteja si coardele vocale, declarau, pentru MEDIAFAX, surse medicale, care precizau ca solistul este in continuare ventilat mecanic, in stare grava, dar stabila.
In 25 mai, reprezentantii Spitalului Floreasca anuntau ca starea lui Gabriel Cotabita arata o ameliorare, intrucat pacientul raspunde la anumiti stimuli si respira spontan pe sonda de traheostomie, dar necesita in continuare ventilatie mecanica intermitenta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007519 (s)