News Flash:

Stare de urgenta intr-o regiune din centrul Canadei din cauza unui incendiu puternic de vegetatie

5 Mai 2016
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
incendii australia
Autoritatile din provincia Alberta, centru Canadei, au decretat stare de urgenta pentru intreaga regiune, din cauza unui puternic incendiu de vegetatie care a izbucnit duminica, obligand toti cei 88.000 de locuitori ai orasului Fort McMurray sa plece, informeaza BBC.
Oficialii canadieni au avertizat ca incendiul se extinde rapid si ar putea distruge cea mai mare parte din orasul Fort McMurray, iar urmatoarele 24 de ore sunt cruciale.
Incendiul, care a izbucnit duminica, dar s-a extins rapid marti in conditii favorabile de vant in provincia Alberta in care se afla nisipuri petroliere, a distrus 1.600 de structuri, dintre care o scoala noua in Fort McMurray.
Este cea mai ampla operatiune de evacuare din istoria provinciei Alberta. Companiile petroliere din zona au fost fortate sa-si suspende activitatea. Pana in prezent, nu au fost inregistrate victime.
Bernie Schmitte, un oficial din cadrul Ministerului Agriculturii din Alberta, a precizat miercuri ca "incendiul catastrofic" a rezistat pana in prezent "tuturor metodelor de combatere".
Premierul provinciei, Rachel Notley, a declarat ca incendiul ar putea sa extinda in zona aeroportului din oras, potrivit estimarilor privind conditiile de vant.
Un incendiu de vegetatie care a izbucnit duminica, distrugand 2.650 de hectare, s-a extins rapid in conditii de vant marti, devenind un real pericol pentrru vietile locuitorilor din Fort McMurray.
Din cauza incediului a fost inchisa iesirea din sudul orasului, astfel ca locuitorii au fost obligati sa se indrepte spre nord, spre zonele cu nisipuri petroliere.
Este al doilea incendiu major in regiunea petroliera in mai putin de un an. In mai anul trecut, din cauza incendiiilor de vegetatie, sute de lucratori au fost evacuati din regiune si productivitatea petroliera a regiunii Alberta a scazut cu 9%.

bbc fort mcmurray
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005947 (s)