News Flash:

Cauza mortii lui Prince

29 Aprilie 2016
1215 Vizualizari | 0 Comentarii
prince
A fost deschisa o ancheta pentru a se cunoaste daca tratamentul pe baza de derivate de morfina (medicamente impotriva durerii, procurate legal din farmacii, doar pe baza de prescriptie medicala) ar fi, de fapt, cauza mortii lui Prince, la varsta de 57 de ani, transmite Le Point.
Opiaceele, la fel ca metadona sau morfina sunt substante derivate din opium, prescrise drept medicamente impotriva durerii, in mod justificat, daca medicul apreciaza acest lucru. Aceste medicamente, care se gasesc in farmacii, pot antrena o puternica dependenta, potrivit unor surse din domeniul medical contactate de MEDIAFAX.
La o saptamana dupa decesul lui Prince, anchetatorii incep sa desluseasca cauzele mortii sale. Prince avea asupra sa, dar si in casa, medicamente opiacee (derivate din opium), gasite in ziua cand a fost descoperit fara viata, dupa cum precizeaza mai multe surse din presa americana.
Cu toate acestea, rezultatele autopsiei, inca nefinalizata, vor preciza cu exactitate circumstantele decesului faimosului cantaret. Canalul de stiri CNN, citand o sursa din poilitia locala, a fost primul post care a raspandit in spatial public informatia despre medicamentele opiacee ce se gaseau asupra cantaretului la momentul decesului, cat si in resedinta sa de la Paisley Park.
Supradoza de opiacee?
La locul decesul cantaretului au fost gasite, prin urmare, medicamente impotriva durerii, derivate din opium, cunoscute sub numele generic de "opiacee" - informatie transmisa si de Star Tribune din Minneapolis. Star Tribune dezvaluie, de asemenea, faptul ca a fost deschisa o ancheta pentru a afla daca acest tratament a putut provoca moartea lui Prince.
Dupa cum transmite CNN, Agentia Americana de Lupta contra Drogurilor a fost solicitata in cadrul acestei investigatii. Conform diferitelor marturii anonime citate de Star Tribune, artistul american si-ar fi administrat o supradoza de opiacee, acesta fiind adevaratul motiv al aterizarii de urgenta a avionului personal al starului, in Illinois, nicidecum agravarea unei gripe, cum au declarat apropiatii sai.
La 57 de ani, Prince Rogers Nelson, unul dintre artistii cei mai celebri si prolifici ai generatiei sale, ar fi fost internat de urgenta dupa aterizarea avionului sau particular, cand s-a intors din Atlanta, unde sustinuse un concert.
Autoritatile au anuntat ca ar trebui asteptat cel putin 4 saptamani pentru a cunoaste rezultatele definitive ale autopsiei.
Prince Rogers Nelson a fost gasit mort pe 21 aprilie, in studioul sau de inregistrari, situat in curtea resedintei sale din Paisley Park, Minnesota.
Potrivit serifului local, Jason Kamerud, autoritatile au fost solicitate pentru o urgenta medicala, gasind o persoana decedata.
Conform site-ului american TMZ, autoritatile cerceteaza cauzele decesului celebrului cantaret american.
Prince, in varsta de 57 de ani, fusese spitalizat recent cu simptome de gripa.
Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scena Prince, nascut pe 7 iunie 1958, a fost un cantaret, compozitor, actor si multi-instrumentalist american. Prince a fost recunoscut de intreaga lume pentru inovatiile aduse in industria muzicii, dar si pentru munca sa eclectica, prezenta scenica excentrica si stilul vocal unic. A fost vazut ca un pioner al "sunetului Minneapolis". Muzica sa imbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz si pop.
Artistul s-a nascut in Minneapolis, Minnesota, si a dezvoltat un interes pentru muzica de la o varsta frageda, compunand prima sa melodie la 7 ani. Dupa ce a inregistrat piese cu formatia verisorului sau, 94 East/ 94 Est, Prince, in varsta de 19 ani a inregistrat cateva demo-uri fara succes, inainte de a-si lansa albumul de debut For You/ Pentru Tine, in 1978, sub coordonarea managerului sau Owen Husney.
Albumul din 1979, care ii poarta numele, a fost premiat cu Discul de Platina datorita succesului inregistrat de piesele "Why You Wanna Treat Me So Bad?/ De ce vrei sa ma tratezi asa rau?" and "I Wanna Be Your Lover/ Vreau sa fiu iubitul tau". Urmatoarele trei melodii lansate – Dirty Mind (1980), Controversy (1981), si 1999 (1982) – au continuat sa ii aduca succes si faima, dezvaluind amprenta unica a lui Prince asupra muzicii, si anume versurile de o proeminenta sexualitate, dar si comasarea elementelor funk, dance si rock intr-o singura piesa.
In 1984, si-a denumit vocalistii, care il ajutau in sustinerea concertelor, The Revolution/ Revolutia si a lansat cantecul care l-a consacrat: "Purple Rain", ce a devenit ulterior coloana sonora a filmului sau de debut cu acelasi nume.
Albumul "Purple Rain" si filmul cu acelasi titlu, lansate in 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a mentinut 24 de saptamani in fruntea topurilor americane si contine, in afara piesei care ii da titlul, alte doua mari hituri - "Let's Go Crazy" si "When Doves Cry".
Un compozitor prolific, in anii 80, Prince a compus si produs melodii, deseori fara a-si semna munca cu propriul nume, ci cu pseudonime.
Dupa ce a lansat albumele Around the World in a Day (1985) si Parade (1986), a urmat albumul solo aclamat de criticii muzicali, Sign "O" the Times (1987). A lansat apoi inca trei albume solo, inainte sa debuteze in formatia New Power Generation, in 1991. Si-a schimbat numele de scena in 1993 cu un simbol greu de pronuntat, ermetic, supranumit "Simbolul Iubirii".
In anii 2000, si-a luat din nou numele legendar de Prince Ultimul sau album, HITnRUN Phase One, a fost lansat in 2015.
Prince a vandut mai mult de 100 de milioane de albume in toata lumea. Este unul dintre cei mai bine vanduti artisti ai tuturor timpurilor. A castigat 7 premii Grammy, un trofeu la Globurile de Aur si un Oscar. A fost recompensat cu o stea pe Rock and Roll Hall of Fame in 2004.

prince opiaceele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006021 (s)