News Flash:

Speologi din toata Europa se reunesc in Banat

19 August 2014
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
Editia a IX-a a EuroSpeleoForum va fi organizata, de joi pana duminica, de Federatia Romana de Speologie(FRS), in zona Baile Herculane - Cazanele Dunarii, informeaza un comunicat al FRS, remis luni AGERPRES. 
Evenimentul, organizat sub egida Federatiei Europene de Speologie, integreaza turism si explorari speologice, Congresul National de Speologie-editia a 42-a, expozitii, Simpozionul European de Expeditii, Simpozionul de Protectie EuroSpeleo, Festivalul de Film EuroSpeleo Image'In, Simpozionul Salvaspeo EuroSpeleo, dar si demonstratii practice de salvare subterana si subacvatica.
Potrivit organizatorilor, patrimoniul speologic al Romaniei, unul dintre cele mai impresionante din Europa, poate avea un rol important in dezvoltarea de destinatii turistice, integrandu-se cu peisajul, cultura si traditiile locale si contribuind astfel la promovarea ariilor nationale protejate.
La Euroforumul speologic din acest an, sunt inregistrati peste 400 de participanti din tari europene, dar si din Brazilia sau Indonezia, dornici sa-si prezinte descoperirile de exceptie si sa cunoasca Romania.
Demonstratii de interventii in situatii cu risc maxim vor fi realizate pe parcursul zilei de joi in Pestera Ponicova, incepand cu ora 10:00, si in lacul de baraj Baile Herculane din Valea Cernei, de la ora 17:00. Demonstratiile sunt organizate de Salvaspeo Romania - CORSA, cu participarea internationala a unor salvatori din Bulgaria, Croatia, Franta, Ungaria, Polonia, Slovenia si cu suportul Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situatii de Urgenta si SMURD.
Printre motivele pentru care Federatia Romana de Speologie a castigat dreptul de a organiza acest eveniment european se numara atractia pe care o reprezinta Romania ca destinatie speologica, aniversarea de catre speologii romani a 20 de ani de organizare a miscarii speologice in Federatia Romana de Speologie si valoarea de exceptie a zonei alese, spun organizatorii.
Din dorinta de a stimula exprimarea artistica in cadrul miscarii, EuroSpeleoForumul din anul acesta va gazdui si o sectiune dedicata artei EuroSpeleo, Art Festival, care va include o expozitie de pictura pe teme speologice, doua concursuri tematice, doua workshopuri si un concurs de creativitate si design vestimentar. A doua tema de concurs este 'Speleo Artist' si este deschisa tuturor celor care vor sa prezinte lucrari artistice cu tema speologica.
In cadrul manifestarilor se va organiza si un concurs de creatie vestimentara si hand-made, al carui subiect principal va fi 'Cizma speologului'. Participantii au ocazia de a transforma cizme de cauciuc vechi, prin demonstratii de creativitate, in opere de arta. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1089 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036265 (s)