News Flash:

Soferii timisoreni, loviti sub centura de Guvern in 2014! Iata ce surprize ne pregatesc guvernantii

4 Ianuarie 2014
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu doar scumpirea benzinei şi motorinei, prin schimbarea modalităţii de calcul a accizelor începand cu 1 ianuarie 2014 îi şochează pe şoferii romani. Sunt şi alte schimbări cu impact foarte puternic, de care nici şoferii timişoreni nu scapă.
1. AMENZILE RUTIERE cresc din 1 ianuarie. Cea mai mică amendă va fi de 170 lei
Majorarea salariului minim pe economie, de la 800 la 850 de lei, a dus la creșterea amenzilor rutiere, începand chiar de azi. Și asta pentru că valoarea punctului de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut.
Astfel, cea mai mică amendă va creşte de la 160 de lei la 170 de lei, iar cele mai mari vor fi cuprinse între 1.785 de lei şi 8.500 de lei, potrivit Codului Rutier.
2. Poliţele RCA se vor scumpi în 2014
Marile companii de reasigurare sunt speriate de situaţia pieţei RCA din Romania. Nume grele au renunţat deja să mai coteze în ţara noastră, motiv pentru care costul riscului creşte, scrie Capital. Costul reasigurărilor creşte constant în ultima vreme în Romania, iar acest lucru se va vedea şi în preţurile plătite de cetăţeni pentru asigurări.
Mesajele trimise spre piaţă de liderii societăţilor de asigurare arată că anul acesta va veni cu o concentrare mai mare pe zona calităţiii serviciilor oferite de asigurători, mai ales în ceea ce priveşte timpul în care se achită daunele. O astfel de reorientare ar însemna însă şi o creştere a preţului.

3. Benzina şi motorina, mai scumpe cu 9 bani la litru
Anul 2014 vine cu scumpiri la carburanţi. Companiile petroliere vor majora preţul benzinei şi motorinei de la 1 ianuarie, chiar dacă s-a amanat cu trei luni supraacciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburant.
Se estimează că prețul unui litru de benzină şi motorină va crește cu aproximativ 9 bani pe litru, ca urmare a modificării sistemului de calcul a accizelor.
Acciza, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată, va duce preţul pentru un litru de benzină de la aproape 5 lei şi 60 de bani, cat costă în prezent, la aproape 6 lei. Motorina va fi şi mai scumpă - de la 5 lei şi 90 de bani va ajunge la 6 lei şi 30 de bani.

amenzile rutiere
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1071 (s) | 22 queries | Mysql time :0.039096 (s)