News Flash:

SOCANT! Turista care venise la pelerinajul de la Sumuleu Ciuc, muscata de urs la Lacul Sf. Ana. Facea selfie

20 Mai 2018
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
urs brun

O turista din Budapesta, Ungaria, a ajuns fost muscata de un urs, in apropierea Lacului Sfanta Ana, din judetul Harghita, in timp ce ar fi incercat sa faca un seflie cu animalul salbatic aflat in cautare de hrana. Ranita la picior, femeia a fost dusa la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarant ca incidentul care s-a petrecut vineri, la Lacul Sf. Ana, nu este singurul de acest fel, in zona avand loc mai multe atacuri ale ursului asupra turistilor care se apropie de animalele salbatice.

”Turista este din Budapesta si a fost atacata vineri, la pranz, de un urs, la Lacul Sfanta Ana si, din pacate, acesta a fost a treia victima a acestui urs. Inca o fata de 18 ani si un barbat, pe parcursul saptamanii, au fost atacati de acelasi urs. Cei doi au fost zgariati, nu muscati, de aceea nu au fost raportate cazurile, nu au fost la spital. Se pare ca este vorba de un urs mare, care s-a obisnuit cu turistii si ataca pentru mancare din sacosa”, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita.
Turista din Ungaria venise in judetul Harghita pentru pelerinajul de Rusalii, de la Sumuleu Ciuc. Dupa ce a fost atacata de urs, aceasta a fost dusa la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc, unde a primit ingrijiri medicale la Sectia de Boli Infectioase.

Autoritatile au solicitat sa fie luate masuri de urgenta, pentru a nu mai fi inregistrate si alte victime.

”Am discutat si cu reprezentantii Ministerului Mediului, chiar prin sms cu doamna ministru. Am cazut de acord ca Asociatia de Vanatoare din zona trebuie sa-si intocmeasca actele ori pentru relocare undeva, daca cineva accepta, ori pentru extragere, pentra ca deja se vede ca acest urs este unul foarte periculos pentru oameni si nu putem sa inchidem vizitarea Lacului Sfanta Ana. Am primit sprijin de la Jandarmeria Harghita. Dupa ora 18.00, in foarte multe sate din judetul Harghita, copiii nu mai sunt lasati sa plece afara din casa, de aceea noi sustinem si am dori ca sa inteleaga toti lucratorii ministerului, toti facturii de decizie si acele ONG-uri de apartament, care niciodata in viata lor nu au vazut un urs, nu au hranit, nu au fost atacati de urs si care lupta pentru ceva despre care nici nu stiu care este partea intunecata”, a mai spus Borboly Csaba.
Recomandarea jandarmilor pentru turisti este sa nu se apropie de ursi si sa sune la 112 daca se simt in pericol.

”Trebuie sa le readucem aminte turistilor ca animalele salbatice sunt totusi salbatice si faptul ca noi incercam sa ne apropiem de ele, pentru a face o fotografie reusita ne poate pune viata in pericol. Recomandam turistilor din zona sa sune la 112 in caz de nevoie”, a declarat, la randul sau, Gheorghe Suciu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Harghita.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007029 (s)