News Flash:

SOCANT! Timisoara nu uita si nu iarta. Ce i-au cerut timisorenii lui Iohannis, la Catedrala. "ARESTATI-L!"

17 Decembrie 2014
1441 Vizualizari | 0 Comentarii
Baie de multime pentru presedintele ales Klaus Iohannis, marti seara, in centrul Timisoarei. Cateva sute de timisoreni l-au asteptat in fata Catedralei Mitropolitane, iar unii dintre ei au si apucat sa schimbe cateva vorbe cu acesta. Printre cerintele timisorenilor s-a numarat si arestarea fostului presedinte Ion Iliescu, pe care unii dintre revolutionari il considera vinovat pentru mortii din decembrie 1989. 
Revolutionarii au pornit in mars din fata casei pastorului László Tőkés, din Piata Maria, si s-au indreptat, cu torte in maini si fluturand steaguri cu stema decupata, catre Catedrala Mitropolitana. Acest lucru se intampla in timp ce presedintele ales se afla la Universitatea de Vest Timisoara, unde tinea un discurs. Pe drum, revolutionarii au scandat „Libertate te iubim, ori invingem, ori murim”, „Jos comunismul”, „Timisoara, cinste lor eroilor”, aceleasi slogane pe care le scandau si in decembrie 1989.

Klaus Iohannis, la Timisoara: "Basescu nu poate fi premier cu Iohannis presedinte"

Iohannis, la Timisoara: "Voi pleda pentru un muzeu al comunismului
 
Cand coloana de manifestanti a ajuns in centrul orasului, cateva sute de timisoreni se aflau deja in fata Catedralei Mitropolitane, asteptandu-l pe presedintele ales, Klaus Iohannis. Cat timp au asteptat, oamenii au aprins candele pe treptele catedralei si au scandat. Ordinea a luat sfarsit in momentul in care la fata locului si-a facut aparitia Klaus Iohannis, lumea ingramadindu-se sa-i faca o poza cu telefonul, sa-i spuna cateva vorbe, sau doar sa-l vada. In invalmaseala, oamenii au calcat si peste candele si peste tortele cu care au defilat revolutionarii.
Inainte de a intra in catedrala, mai muti timisoreni i-au cerut presedintelui ales sa-l aresteze pe fostul presedinte Ion Iliescu, iar apoi au scandat „Iliescu vinovat pentru sangele varsat”.
Pentru ca in imbulzeala nu a putut aprinde o lumanare pe treptele catedralei, Iohannis a aprins o candela la moastele Sfantului Iosif cel Nou. Apoi, insotit de multime si protejat de SPP, Iohannis s-a indreptat catre Monumentul Eroilor din fata catedralei, unde, de asemenea, a pastrat un moment de reculegere in memoria celor omorati in urma cu 25 de ani.
Baia de multime a continuat in centrul Timisoarei, unde presedintele ales s-a oprit din cand in cand pentru a schimba o vorba cu cei din Piata Victoriei, sau pentru a da autografe, scrie tion.ro. Acesta s-a dus apoi la Opera, unde va tine un nou discurs si va asista la un concert.
Dupa ce Iohannis a intrat in Opera, cateva mii de timisoreni au ramas in fata cladirii unde urmaresc discursul presedintelui ales pe cateva ecrane uriase, amplasate in Piata Victoriei .

timisoarei catedralei mitropolitane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006671 (s)