News Flash:

SOCANT! O maternitate a fost bombardata in Siria

29 Aprilie 2017
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
bombardament
maternitate dintr-o zona controlata de rebeli in nordul Siriei a fost vineri tinta unui atac aerian, a anuntat organizatia umanitara 'Salvati Copiii!', acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri care au vizat unitati medicale din aceasta tara , relateaza DPA. 


''Acesta nu este un atac izolat. Numai in cursul acestei luni au fost vizate 12 unitati medicale'', a afirmat Sonia Khush, director al filialei siriene a organizatiei 'Salvati Copiii!'. Noua dintre aceste atacuri au avut loc in ultimele zile. 

Maternitatea spitalului din Idlib (nord) a fost lovita de doua rachete joi seara, a anuntat organizatia, mentionand ca nu s-au inregistrat victime. Acelasi spital a fost lovit in cursul unui raid in 2016, actiune soldata cu doi morti. 


Potrivit organizatiei caritabile citate, spitalele care au fost atacate au in ingrijire 2.100 de femei si copii si inregistreaza 550 de nasteri in fiecare luna. Cel mai apropiat spital care asigura servicii similare se afla la 70 de kilometri de Idlib. 


''In ultimele doua zile, informatiile indica faptul ca atacurile asupra unitatilor medicale din guvernoratele Idlib, Hama, Raqqa, Daraa si Hassake s-au soldat cu zeci de morti si raniti in randul civililor si al angajatilor din domeniul sanatatii'', potrivit Biroului ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA).

Sursa: agerpres.ro 

maternitate siriei tinta atac aerian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006115 (s)