News Flash:

SOCANT! Kim Jong-un a executat 70 de oficiali nord-coreeni de cand a preluat puterea

10 Iulie 2015
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
Kim Jong un
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a executat 70 de oficiali de cand a preluat puterea, la sfarsitul lui 2011, intr-un "regim al terorii" care depaseste cu mult cruzimea primilor ani ai mandatului tatalui sau, au declarat joi oficiali sud-coreeni, citati de Associated Press in pagina electronica.
In cadrul unui forum la Seul, ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, a comparat cele 70 de executii ordonate de Kim Jong-un cu cele ale tatalui sau, Kim Jong-il, despre care a spus ca a executat zece persoane in primii ani de mandat.
Un oficial din serviciul de informatii sud-coreean a confirmat ca agentia de spionaj considera ca tanarul Kim a executat aproximativ 70 de oficiali, dar nu a dezvaluit cum a obtinut informatiile.
Yun a mai afirmat ca regimul terorii condus de tanarul Kim "ii afecteaza semnificativ" pe nord-coreenii care lucreaza in strainatate, determinandu-i sa fuga in Coreea de Sud.
Coreea de Nord, un stat autoritar condus de familia Kim din 1948, tine secrete activitatile guvernului, iar informatiile, chiar si cele obtinute de serviciile de spionaj sud-coreene, sunt adesea imposibil de confirmat.
Kim Jong-un a inlaturat membri importanti din vechea garda de cand a preluat puterea, in urma decesului tatalui sau. Cea mai spectaculoasa a fost executia unchiului sau, Jang Song Thaek, acuzat de tradare. Jang era casatorit cu sora lui Kim Jong-il si era considerat al doilea cel mai puternic om din tara.
Agentia sud-coreeana de spionaj le-a spus parlamentarilor in mai ca ministrul Apararii de la acea vreme, Hyon Yong Chol, a fost executat cu un tun antiaerian pentru ca s-a plans de tanarul lider si a adormit in timpul unei intalniri.
Expertii apreciaza ca Kim ar putea folosi teroarea pentru a-si consolida puterea, dar aceste eforturi ar putea esua daca nu intareste economia tarii.

kim jong-un
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006401 (s)