News Flash:

Gruparea Stat Islamic foloseste programe criptate pentru a bloca accesul autoritatilor, afirma FBI

9 Iulie 2015
745 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic5
Gruparile teroriste precum Stat Islamic folosesc programe criptate pentru a impiedica autoritatile sa aiba acces la discutiile lor cu noii recruti, ceea ce reprezinta un obstacol major in depistarea teroristilor, a declarat miercuri in fata congresmenilor directorul FBI, James Comey, relateaza CNN.
"Aceasta nu este Al-Qaida bunicului", a spus Comey intr-o comisie a Senatului american. El a precizat ca gruparea Stat Islamic foloseste retelele de socializare pentru a contacta potentiali recruti si apoi ii indruma spre aplicatii de mesagerie pe smartphone care sunt criptate.
Directorul FBI a afirmat ca gruparea extremista SI are in prezent 21.000 de abonati de limba engleza pe Twitter, ceea ce reprezinta un important instrument de recrutare.
Comentariile lui Comey intervin in contextul in care companiile tehnologice dezvolta programe criptate care sunt foarte greu de accesat, pentru a asigura protectia datelor.
FBI si Agentia Nationala de Securitate (NSA) vor ca aceste companii sa poata accesa comunicatiile in cazul prezentarii unui mandat.
"Ne indreptam spre un loc in care toate vietile noastre, documentele si bunurile, toate comunicatiile noastre vor fi acoperite de criptare universala. Aceasta este o lume pe de o parte minunata, dar pe de alta parte are implicatii serioase pentru siguranta publica", a apreciat Comey.
Procurorul general adjunct al SUA Sally Quillen Yates, care a fost audiata in comisie alaturi de Comey, a sustinut apelurile ca autoritatile sa aiba mai mult acces la comunicatiile criptate. "Cream zone sigure in care criminalii periculosi si teroristii pot opera", a avertizat Yates.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 22 queries | Mysql time :0.011710 (s)