News Flash:

Slujba in Duminica Floriilor, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara

1 Aprilie 2018
987 Vizualizari | 0 Comentarii
slujba Florii

La Catedrala Mitropolitana din Timisoara, de Florii, duminica, 1 aprilie, vor avea loc mai multe slujbe specifice acestei sarbatori, iar seara va fi un concert de imnuri religioase. Ce inseamna sarbatoarea Floriilor si ce semnifica ramurile de salcie? Ne explica preotul Zaharia Peres din Timisoara.
Duminica Floriilor sau, asa cum o cunoasteam cu totii, Duminica Intrarii Domnului Nostru Iisus Hristos in Cetatea Ierusalimului, este una dintre cele mai frumoase duminici pe care le avem din perioada Postului Mare pana la Sfintele Pasti. Este o duminica deosebit de importanta pentru noi, avand in vedere ca ne aminteste de intrarea Domnului nostru Iisus Hristos in Cetatea Ierusalimului, cand a fost intampinat de multimi de oameni ce isi puneau hainele inaintea Lui si strigau: Osana, bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului. Acest cuvant Osana, care inseamna Dumnezeu mantuieste sau Doamne mantuieste-ne, se utiliza adesea cand intrau regii dupa o victorie intr-o cetate. 

Insa, de aceasta data, oamenii strigau la Mantuitorul Hristos osanale avand credinta ca ar fi Iisus Hristos cel care este Mesia prezis de prooroci, dar pe care-l vedeau ca pe un imparat ce vine sa-i elibereze din robia romana. Multimile de oameni au venit la Ierusalim dintr-un motiv foarte important. Domnul Iisus Hristos S-a aflat cu cateva zile inainte in Betania, intr-un loc foarte cunoscut lor la acel moment pentru faptul ca acolo avea sa invie pe Lazar din morti. Acest fapt nemaicunoscut pana atunci, ca cineva sa invie din morti, avea sa fie o minune pe care oamenii o asteptau in alt fel, adica minunea de fi eliberati din robia romana.

Domnul Iisus Hristos intra in Cetatea Ierusalimului ca un Imparat al Sufletelor, bland si smerit cu inima, asa cum ne spune Sfanta Scriptura. El intra in Ierusalim pentru a fi mielul lui Dumnezeu, pentru a se aduce ca jertfa pentru eliberarea oamenilor, dar nu de o stapanire omeneasca, ci pentru a-i elibera pe oameni din robia pacatelor”, a spus preotul Zaharia Peres, consilier cultural la Arhiepiscopia Timisoarei.

Duminica, la catedrala mitropolitana, in Timisoara, de la ora 9:30 a inceput Sfanta Liturghie Arhiereasca, la ora 18 va avea loc Denia, iar la ora 19:30 se va desfasura un concert de imnuri religioase cu Corala “Epifania”. Tion.ro

 


florii duminica floriilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006784 (s)