News Flash:

Sindicalistii Sanitas au iesit in strada. Vezi de ce protesteaza

7 Aprilie 2015
1123 Vizualizari | 0 Comentarii
Sindicalistii Federatiei Sanitas protesteaza, marti, la sediile ministerelor Sanatatii, Muncii si Finantelor, cerand cresterea veniturilor tuturor angajatilor din sanatate si din asistenta sociala, acordarea sporurilor si finantarea adecvata a unitatilor sanitare de stat.
Protestatarii spun ca reprezentantii celor trei ministerele nu au gasit nici pana in prezent solutii pentru revendicarile lor, care vizeaza in principal cresterea veniturilor tuturor salariatilor din sistemul sanitar, de asistenta sociala si asistenta medico-sociala, elaborarea unui nou regulament de sporuri, definitivarea si punerea in aplicare a legislatiei de salarizare specifica sistemului sanitar si de asistenta sociala.
La fiecare dintre cele trei ministere s-au adunat aproximativ 100 de sindicalisti, care vor protesta aproximativ doua ore. Delegatii ale protestatarilor vor lasa la cele trei ministere lista cu revendicarile lor.
Protestatarii mai cer asigurarea unei finantari adecate a unitatilor sanitare de stat, reglementarea functionarii retelei de medicina scolara, respectarea normativelor de personal si rezolvarea situatiei Contractului Colectiv de Munca pentru sectorul "Sanatate. Activitati sanitar-veterinare" de catre Consiliul National Tripartit.
Reprezentantii Federatiei Sanitas acuza Ministerul Sanatatii ca nu respecta prevederile acordului incheiat in 7 aprilie 2014 si sustin ca negocierile purtate la semnarea acordului cu reprezentantii MS, dar si cu cei ai Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, nu si-au gasit o rezolvare favorabila pana in prezent, scrie Mediafax.ro.
Sindicalistii atrag atentia reprezentantilor celor trei ministere ca tergiversarea rezolvarii problemelor care persista de mult timp in sistemul sanitar va duce atat la proteste sindicale organizate sau spontate, cat si "la o stare ampla de nemultumire a beneficiarilor serviciilor oferite de catre unitatile sanitare de stat".
Federatia Sanitas anunta, la sfarsitul lunii octombrie 2012, ca in urma discutiilor cu premierul Victor Ponta s-a stabilit ca din ianuarie 2015 sa fie majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajatilor din sanatate si din asistenta sociala, nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, asa cum se discutase in iunie, la Ministerul Finantelor.

asistenta sociala ministerul finantelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006140 (s)