News Flash:

Sindicalistii din sanatate nu renunta la proteste. Anuntul, dupa discutiile de la Guvern

5 Octombrie 2017
911 Vizualizari | 0 Comentarii
greva sanatatae1
Liderii sindicatelor din sanatate care au avut, joi, negocieri cu reprezentantii Guvernului, au declarat, dupa discutii, ca deocamdata nu au motive sa renunte la proteste. In principal, nemultumirile acestora sunt legate de venituri.
"Programul de pichetari al Sanitas continua, nu avem niciun motiv sa intrerupem protestele", a declarat un lider de sindicat dupa discutiile de la Guvern.
Principalele revendicari ale Federatiei sunt: modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor in sensul eliminarii inechitatilor si rezolvarii omisiunilor; un Regulament de sporuri echitabil si nediscriminator; renuntarea la plasarea contributiilor sociale in totalitate din sarcina angajatorului in cea a angajatului; recastigarea tichetelor de masa incepand cu 1 ianuarie 2018.
Vineri va fi pichetat sediul Ministerului Finantelor Publice, urmand ca pe 19 octombrie sa aiba loc un miting al membrilor SANITAS in Capitala. In functie de rezultatul acestor actiuni, Consiliul National SANITAS va decide asupra radicalizarii viitoarelor proteste, inclusiv declansarea grevei generale.
Si Serviciile de Ambulanta din toata tara au declansat o actiune de protest la nivel national, pe masini fiind puse afise prin care se anunta protestul iar angajatii purtand panglici la piept. Reprezentantii sindicatului Serviciilor de Ambulanta sustin ca salariile angajatilor ar urma sa scada pentru ca nu se mai pot acorda sporuri la nivelul stabilit de lege, acesta fiind principala nemultumire. De asemenea, sindicalistii cer si inlocuirea integrala a parcului de ambulante.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005362 (s)