News Flash:

Romania primeste o veste buna privind aderarea la spatiul Schengen

5 Octombrie 2017
1051 Vizualizari | 0 Comentarii
schengen2
Parlamentul European a votat, miercuri, in favoarea propunerii Consiliului UE de a acorda Romaniei si Bulgariei accesul partial la Sistemul de Informatii privind Vizele (VIS) din spatiul Schengen, relateaza site-ul agentiei Novinite, citat de Mediafax.

Cele doua state vor putea consulta si verifica datele din sistemul Schengen, fara a avea dreptul sa introduca informatii noi, sa le modifice sau sa le stearga pe cele existente.
"Bulgaria si Romania trebuie sa adere la Schengen cat mai curand posibil. Votul de azi privind accesul la Sistemul de Informatii privind Vizele este un pas inainte in privinta intaririi controlului frontierelor externe ale UE", a declarat imediat dupa vot presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Sistemul de Informatii privind Vizele (VIS) le permite statelor din zona Schengen sa faca schimb de date privind vizele, sprijinind punerea in aplicare a politicii comune privind vizele UE. Sistemul are o componenta informatica centrala si o infrastructura de comunicatii care leaga aceasta unitate centrala de cele nationale.

parlamentul european accesul partial vis schengen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006847 (s)