News Flash:

Vești proaste din tenis

Simona Halep poate pierde puncte prețioase din clasamentul WTA, din cauza amânării ITIA

2 Iunie 2023
375 Vizualizari | 0 Comentarii

Simona Halep așteaptă încă rezolvarea cazului scandalului de dopaj în care este judecată. Amânările repetate din partea ITIA îi pot cauza Simonei pierderea unor puncte importante în clasamentul WTA.

În prezent, Simona Halep deține 1220 de puncte în clasamentul WTA, după ce a pierdut cele 70 de puncte pe care trebuia să le apere la Roland Garros. În următoarele săptămâni, Halep va pierde și mai multe puncte:

  • 110 puncte de la WTA Birmingham, unde a ajuns în semifinale în 2022;
  • 110 puncte de la Bad Homburg, unde a ajuns de asemenea în semifinale;
  • Zero puncte la Wimbledon, deoarece anul trecut nu s-au acordat puncte WTA.

La sfârșitul sezonului de iarbă, Simona Halep va rămâne cu 1000 de puncte, îndreptându-se rapid spre top 50 mondial. Scăderea în clasament poate continua în sezonul pe suprafață dură, unde Simona a evoluat în Canada, Washington sau Cincinnati în 2022, însă totul depinde de sancțiunea pe care o va primi jucătoarea.

Simona Halep nu a mai disputat un meci oficial de anul trecut, când pe 29 august a suferit o înfrângere surprinzătoare în primul tur al US Open împotriva ucrainencei Daria Snigur, cu scorul de 2-6, 6-0, 4-6.

În privința situației sportivei române, antrenorul Patrick Mouratoglou a declarat următoarele:

„Singurul lucru pe care Simona l-a cerut a fost să fie respectate regulile. Iar regulile pe care ITIA sau ITF le-au făcut spun că atunci când ești suspendat provizoriu, așa cum este cazul Simonei, ești îndreptățit să ai parte de o audiere cât mai rapidă.

Simona așteaptă să fie audiată începând din februarie. Tocmai a fost amânată audierea de la finalul lui mai, iar acum ar trebui să fie la finalul lunii iunie. Ar fi a patra tentativă.

Eu spun că nu respectă regulile, ceea ce este cu adevărat șocant. Simona nu a cerut în niciun moment vreun tratament special, a cerut doar să-și poată prezenta punctul de vedere alături de experții care o reprezintă.

Următorul pas în proces pentru ea este să fie în sfârșit audiată, pentru că vedem că ITIA amână constant acest lucru. De-abia apoi vom lua o decizie bazându-ne pe toate detaliile pe care le vom avea la momentul respectiv”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit Hotnews.

„Problema este că a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări, iar probabil că-și va pierde toate punctele. A ratat patru Grand Slamuri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător. Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător”, a mai precizat Patrick Mouratoglou pentru sursa citată.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004678 (s)