News Flash:

Sigur nu stiai asta despre carnea la gratar

5 August 2016
1280 Vizualizari | 0 Comentarii
carnea rosie
Carnea gatita la gratar, considerata in general un preparat sanatos si preferat din acest motiv in locul celei prajite in ulei, ar putea fi la fel sau chiar mai putin sanatoasa decat aceasta, din cauza unorsubstante cancerigene. Cauza de ingrijorare este constituita de doi compusi diferiti care se pot forma in timpul gatitului pe gratar, cunoscuti ca fiind cancerigeni.

Astfel, aminele heterociclice (HCA) se formeaza in mancaruri bogate in proteine cand acestea sunt preparate la o temperatura foarte ridicata, precum cea a gratarului din curte, spune medicul Colleen Doyle, director de nutritie si activitate fizica la Societatea americana de cercetare a cancerului (ACS). Cealalta substanta, hidrocarbura aromatica policiclica (PAH), se formeaza cand grasimea din carne se scurge si arde pe gratar, provocand fum, prin intermediul caruia compusii se pot depozita pe alimentul gatit.

carnea gratar substante cancerigene ingrijorare pot forma
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006573 (s)