News Flash:

Au inceput manifestarile de Ziua Timisoarei

4 August 2016
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
defilare la timisoara
In urbea de pe Bega au inceput, de miercuri dimineata, manifestarile dedicate Zilei Timisoarei. In Piata Unirii au defilat fortele armate si a avut loc un ceremonial religios, la 97 de ani de la unirea Banatului cu Romania si, totodata, de la instaurarea administratiei romanesti in Timisoara. Tot aici a fost tinut si un moment de reculegere in memoria Reginei Ana a Romaniei, dupa slujba preotilor. La manifestare au fost prezenti si prefectul judetului Timis Mircea Bacala, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis Roxana Iliescu si alte autoritati locale. Evenimentul s-a incheiat cu muzica de fanfara, pe scena din Piata Unirii.
Data de 3 august a devenit Ziua Timisoarei printr-o hotarare de consiliu local emisa in anul 1999, prin care se marcheaza ca zi a orasului momentul intrarii trupelor romanesti in capitala Banatului, la 3 august 1919, si instaurarea administratiei romanesti.
„Eu sunt multumit ca orasul Timisoara s-a dezvoltat frumos in ultimii ani, in perioada din 2012 incoace, de cand am onoarea sa fiu primar al municipiului Timisoara. Timisoara – cel mai dinamic oras al Romaniei, cu cel mai mare export dupa capitala, cu cele mai multe investitii, cu cea mai ridicata calitate a vietii. Suntem oameni harnici, seriosi, muncim, dar stim sa ne bucuram de rezultatele muncii noastre. Vreau sa va urez multa sanatate, prosperitate, noroc, impliniri, cat mai mutle bucurii”, a spus primarul Timisoarei Nicolae Robu.

bega timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1349 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005505 (s)