News Flash:

Si tu arunci cojile de la cartofii fierti? Eu mereu faceam asta, dar este cea mai mare greseala! Vei ramane surprins cand vei vedea la ce folosesc

6 Februarie 2018
934 Vizualizari | 0 Comentarii
coji

Cojile de la cartofi ajung direct in sacul cu gunoi dupa ce le curatam. Chiar daca mai au pete si vanatai, ele sunt deosebit de utile in casa.

Afla cum sa le folosesti in beneficiul tau.

Umilul cartof a ajuns pe locul 4 in lista alimentelor care se consuma peste tot in lume. Nu este familie sa nu manance cateva zeci de kilograme de cartofi pe an, iar cojile de la cartofi se aduna la gunoi in fiecare saptamana.

Datorita consumului ridicat, ar putea deveni un combustibil bio cu potential urias. Dar, pana la utilizarile lor industriale, afla cum sa le folosesti in gospodarie.

Cojile de la cartofi, ingrasamant pentru flori si legume

Cartofii contin minerale precum fier, zinc, magneziu si calciu, folositoare pentru gradina ta cu legume sau pentru florile din ghivece. Peste iarna, aduna toate cojile de cartofi si pune-le in compost, pentru a imbogati substratul din solar sau din gradina.

Pentru plantele din ghivece, este foarte hranitoare apa in care au stat cojile. Nu le arunca la gunoi. Pune-le intr-un litru de apa rece si lasa-le 2 zile la macerat, apoi strecoara apa si uda cu ea florile din casa.

Curata bine oalele si tacamurile din inox

Spala cartofii cu un burete fin, apoi curata-i de coaja. Foloseste cojile curate sa lustruiesti vesela si tacamurile din inox. Acidul din cartof indeparteaza petele de apa de pe tacamuri si le reda stralucirea de la inceput.

La final, sterge tacamurile sau oalele cu un servet curat de bumbac si vor fi ca noi. Este un truc foarte ieftin care te va ajuta mai ales cand ai musafiri la masa.

Foloseste cojile de cartofi sa faci supa mai gustoasa

Spala bine cartofii de fiecare data cand ii cureti si pastreaza cojile intr-o punga de hartie la frigider. Cand vei face supa, adauga-le in oala impreuna cu bucatile de carne sau cu ceapa intreaga.

Dupa ce s–au fiert, scoate cojile si arunca-le si adauga in supa celelalte legume. Amidonul si celelalte elemente nutritive din cojile de la cartofi vor face supa mai consistenta si mai hranitoare.

O supa cu adevarat delicioasa, la care poti fierbe si cojile de la cartofi este supa de pui cu galuste!

Beneficii pentru ten

Numeroase fructe si legume pot fi folosite pentru frumusetea tenului, dar si cojile de cartofi au un rol in aceasta privinta.

Foloseste cojile curate si inmuiate in apa calda sa masezi usor obrajii, fruntea si pielea de pe gat. Mineralele si amidonul din coji ajuta la curatarea petelor si pastreaza pielea mai fina.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005419 (s)