News Flash:

Shhaideh, la sediul DNA, despre demisie: Decizia mea, care este luata, va fi comunicata maine in CEx

11 Octombrie 2017
910 Vizualizari | 0 Comentarii
Sevil Shhaideh
Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, miercuri, la sediul DNA, ca decizia privind o eventuala demisie va fi comunicata joi, in cadrul Comitetului Executiv National al PSD. Shhaideh sustine ca va da o declaratie in dosarul in care este cercetata, dupa ce il va studia.
"Eu cred ca sunt acelasi om, am respectat intodeauna partidul si cel care m-a pus in functia de mininistru este CEx-ul si decizia mea, care este luata, va fi comunicata maine in CEx. Permiteti-mi sa nu fac afirmatii despre pozitia mea pe scarile DNA sau pe strada, a declarat Sevil Shhaideh la DNA", intrebata fiind despre o eventuala demisie din Guvern.
Vicepremierul a explicat ca a fost chemat la DNA pentru chestiuni procedurale.
"Nu am dat declaratie. In acest moment am fost convocata cu alte persoane din dosar. Mi s-a adus la cunostinta posibilitatea de a recuza un expert. Aceasta decizie o voi lua impreuna cu avocata. Termenul este pana maine. Cand o sa am posibilitatea sa studiez tot dosarul, voi da o declaratie", a mai spus vicepremierul.
Vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Regionale, Sevil Shahaideh, s-a prezentat, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, la audieri ajungand si fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Teleorman, Adrian Gadea.
In urma cu mai putin de o luna, Sevil Shhaideh a fost pusa sub urmarire penala de catre procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu in dosarul „Insula Belina”, dosar in care Directia Nationala Anticoruptie cere si incuviintarea urmaririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.
Shhaideh si Plumb sunt vizate de remaniere, o decizie formala in acest sens urmand a fi luata joi, la CExN al PSD. Anterior, tot CExN a votat o decizie de sustinere a celor doi ministri, dupa acuzele formulate de DNA la adresa lor.
La sediul DNA a ajuns si fostul presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, Adrian Gadea, avocatul acestuia, Maria Vasii, precizand ca miercuri dimineata au avut loc perchezitii si au fost ridicate documente "la nivel central". Si Adrian Gadea este urmarit penal in dosarul "Insula Belina", pentru abuz in serviciu.
Premierul Mihai Tudose a precizat, miercuri, referindu-se la ministrii Shhaideh si Plumb, vizate de remaniere, ca exista o problema de „perceptie” la Bruxelles, cele doua fiind exact pe aceasta relatie cu Bruxelles-ul, el aratand ca are, ca sef al Guvernului, o „impunere” in acest sens. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005381 (s)