News Flash:

Sfaturi pentru tinerii care vor sa se casatoreasca

23 Iunie 2014
1473 Vizualizari | 0 Comentarii
In viata multor cupluri exista un moment decisiv in care cei doi parteneri decid ca vor mai mult unul de la celalalt si se simt pregatiti pentru a deveni sot si sotie la Starea Civila si in fata lui Dumnezeu.
Acest pas este unul extrem de important pentru cei doi, iar in trecut nici nu se punea problema ca aceste legaminte sa fie dezlegate.
La bine si la rau, in boala si in sanatate, in saracie si in bogatie, cei doi urmau sa fie alaturi unul celuilalt pana la moarte.
Exista multe cupluri care ofera exemple de intelegere si de respect, iar tinerii ii privesc cu admiratie. Profesorul doctor B.G. Jefferis oferea in cartea sa „A Guide to Purity and Physical Manhood Advice to Maiden, Wife and Mother Love, Courtship, and Marriage”, in anul 1920, mai multe sfaturi tinerilor care se gandeau la o viata de familie. Desi sunt de acum aproape un secol, cei care vor sa isi petreaca viata impreuna pot gasi multe adevaruri in cuvintele autorului:
„1. Cautati fiecare fericirea celuilalt – un mariaj egoist, prin care un partener cauta doar propria fericire, se distruge singur. Fericirea este un foc care nu va arde mult doar cu ajutorul unui singur vreasc.
2. Nu te casatori dintr-o toana de moment – casatoria poate avea loc oricand pe parcursul relatiei daca lucrurile sunt facute sa dureze.
3. Nu te vinde – nu conteaza daca pretul este platit in bani sau in vreo pozitie sociala.
4. Nu te irosi – nu vei primi niciodata prea mult, chiar daca vei primi atat cat crezi ca meriti.
5. Cauta sfatul parintilor – parintii iti sunt cei mai buni prieteni. Ei sunt cei care vor face mai multe sacrificii pentru tine decat orice alt muritor. Ei sunt cei care, in ceea ce te priveste, sunt deasupra egoismului. In cazul in care ei nu sunt de acord cu alegerea ta, inseamna ca au motive sa o faca.
6. Nu te casatori pentru a face pe plac altora – tu va trebui sa traiesti si sa induri noua viata.
7. Nu te casatori pentru a face in ciuda cuiva – ar adauga o ticalosie unei nebunii.
8. Nu te casatori daca nu iubesti – un trup fara suflet va sfarsi curand prin a fi ofensator.
9. Testeaza cu atentie efectele vietii in comun – daca intimitatea aduce cu ea dispretul inaintea mariajului, o va face si dupa aceea.
10. Testeaza cu atentie efectele separarii prelungite – adevarata dragoste invinge atat timpul cat si spatiul.
11. Nu te casatori doar pentru ca ai promis ca vei face asta – daca o fisura a aparut intre voi acum, se va transforma mai tarziu intr-o prapastie. Este mai putin ofensator sa retragi o promisiune facuta decat sa minti in fata altarului. Partenerul de viata are dreptul la integritate absoluta.
12. Casatoreste-te cu caracterul – important nu este ceea ce detine o persoana, ci ceea ce este.
13. Nu te casatori din “cauze umanitare” – daca o persoana doreste sa se salveze de la obiceiurile rele, nu este potrivita pentru tine.
14. Pretinde inteligenta – cultura este buna, dar nu este transmisa ereditar. Inteligenta, insa, ar putea fi.
15. Nu va jucati cu sentimentele si atasamentul celuilalt. Este un pacat care va va urmari pentru tot restul vietii.” Yahoo Celebrity.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0908 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032551 (s)