News Flash:

Castelul Corvinilor din Hunedoara, intre primele cinci destinatii turistice din Romania recomandate de TripAdvisor

23 Iunie 2014
846 Vizualizari | 0 Comentarii
Castelul Corvinilor din Hunedoara
 Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de cunoscutul portal turistic TripAdvisor intre primele cinci destinatii de vacanta din Romania, pozitia ocupata fiind datorata voturilor primite din partea turistilor care au vizitat acest monument istoric construit in perioada medievala. 
Ca o recunoastere a importantei sale, castelul a primit din partea TripAdvisor un certificat de excelenta pe anul 2014, fapt ce il plaseaza automat pe harta atractiilor turistice din Romania si din lume. 
'Distinctia primita ne onoreaza si ne da increderea ca in acest fel Castelul Corvinilor si municipiul Hunedoara se indreapta spre titulatura de atractie turistica principala a Transilvaniei', a declarat duminica, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, Costin Tinca.
Ridicat in secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, castelul este o constructie impunatoare, prevazuta cu turnuri, bastioane si un donjon. De-a lungul timpului, castelul a avut mai multi proprietari si a cazut prada unui incendiu devastator in anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a incheiat in anul 1914, fiind urmata de o alta etapa, in perioada 1956-1968. 
Din anul 1974, castelul a fost transformat in muzeu, in prezent acesta detinand diverse colectii de arheologie provenite din sapaturile sistematice efectuate in zona municipiului Hunedoara, dar si expozitii tematice. 
Potrivit datelor oficiale, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de 300.000 de turisti, platitori de bilete. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0968 (s) | 33 queries | Mysql time :0.035463 (s)