News Flash:

Senat: Codul Muncii, modificat cu precizarea ca repausul saptamanal e de ”48 de ore” consecutive

5 Februarie 2015
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorii au decis, joi, modificarea Codului Muncii prin precizarea ca repausul saptamanal este de ”48 de ore” consecutive, de regula sambata si duminica, pentru a elimina ambiguitatea din textul legal in vigoare, care se refera la ”doua zile” consecutive.
Propunerea legislativa pentru modificarea Codul Muncii, este initiata de senatorii Liviu Pop si Petru Fratean si semnata de un grup numeros de parlamentari PSD si UNPR.
Prin proiect se propune inlocuirea prevederii ca ”repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica” cu cea ca ”repausul saptamanal care se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica”.
Comisia pentru munca, familie si protectie sociala s-a pronuntat pentru adoptarea propunerii legislative ”pentru eliminarea interpretarii legislative aduse in defavoarea angajatului”.
In expunerea de motive, initiatorii sustin ca modificarea propusa este de natura sa elimine interpretarile prin care relatia angajat-angajator poate fi dezechilibrata in favoarea celui din urma si ca forma propusa este mult mai concisa si nelasand loc interpretarilor.
”Din pacate, de foarte multe ori, angajatorul, ajutat de ambiguitatea regasita in textul reglementarilor legale, profita de nestiinta angajatului, lasandu-i acestuia din urma impresia ca are foarte multe obligatii si foarte putine drepturi, in speta, dreptul la repaus saptamanal”, mai arata semnatarii proiectului.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007859 (s)